"Batman: Mask of the Phantasm" udkommer snart på 4K UHD

Tør vi håbe på, at en af de bedste "Batman"-film omsider får en respektabel diskudgivelse?

Tilbage i 2021 kårede vi animationsfilmen "Batman: Mask of the Phantasm" til den næstbedste DC-film – for snuden af bl.a. Christopher Nolans "Dark Knight"-trilogi.

"Batman: Mask of the Phantasm" foregår efter "Batman"-tegnefilmsserien fra 90'erne, og DC's ikoniske superhelt går her i clinch med både sin ærkefjende, Jokeren, samt den gådefulde, hætteklædte Phantasm, som jager Gothams gangstere. Samtidig dukker en helt særlig flamme fra fortiden op: Andrea Beaumont.

Men selvom både kritikere og tegneseriefans ofte fremhæver "Batman: Mask of the Phantasm" som en af deres filmfavoritter på superheltefronten, så venter vi stadig utålmodigt på en ordentlig hjemmevideoudgivelse her 30 år efter filmens premiere.

Men måske er ventetiden omsider snart forbi?

Læs også: Skrottet Batman-serie får nyt liv på Amazons streamingtjeneste

Hjemmesiden HD Movie Source skriver, at "Batman: Mask of the Phantasm" udgives på 4K UHD i år – udgivelsesdatoen er endnu ikke blevet bekræftet af Warner Bros., men det forventes, at disken udkommer den 12. september.

Udgivelsen indeholder både filmen i 4K samt Blu-ray-udgivelsen fra 2018, som vi tidligere har skrevet om her på Moovy.

Og mens den udgivelse havde et udmærket HD-transfer, så bliver det spændende at se, hvor godt filmen ser ud med en 4K HDR10-billedside, hvor både opløsningen, farverne og kontrasten får et boost.

Blu-ray-udgivelsen skuffede dog grelt med dens manglende ekstramateriale. Ud over filmen indeholdt disken blot filmens oprindelige trailer.

Mon Warner Bros. har brugt de fem år siden da på at producere kommentarspor og dokumentarer om deres animationsperle? Vi krydser fingre for et kærligt videoportræt af Kevin Conroy, der døde sidste år, og som vakte nattens ridder til live med sin fantastiske røst i flere årtiers superbe tegnefilm.

Diskens indhold afsløres formentlig, når Warner Bros. snart officielt annoncerer udgivelsen.

Kommentarer

"Batman: Mask of the Phantasm" udkommer snart på 4K UHD

 • ★★1

  Gider godt. Så skal de bare lige udgive Return of the Joker og The Dark Knight Returns også, så har vi dækket de tre bedste Batman-film.

  NSF28-05-23 12:20

 • 0

  Under the Hood er også hver at nævne som en af de bedste batman animated feature.

  the-new-meister28-05-23 13:26

 • 0

  Sidste gang jeg så den var i mine teenageår, og jeg er 41 nu.. Til denne dag har den altid været i mine tanker. Kan ikke huske ret meget fra dem, men når jeg mærker efter tænker jeg altid: Den her Batman er vanvittig god! Måske jeg skulle gense den.

  ccbj28-05-23 19:00

 • ★★★★★0

  Blev stadigvæk positiv overrasket da jeg opdagede den var med i min Amerikanske Batman TAS BD boks.

  Elwood28-05-23 20:36

 • 0

  Så kan jeg anbefale The Gotham knight på bluray,  med kommentarspor af Kevin Conroy.

  Hvor han fortæller om hans tid og arbejde  med Batman.

  Kay28-05-23 23:00

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen