Ben Affleck og Matt Damon: Kevin Smith reddede "Good Will Hunting"

Hvis det ikke havde været for Smith, havde Damon og Affleck måske aldrig fået deres store gennembrud.

Siden slut-1990'erne har Matt Damon og Ben Affleck så absolut været to af Hollywoods mest succesfulde stjerner – både foran og bag kameraet.

Mens Damon tre gange er blevet Oscar-nomineret for sit skuespil, så instruerede Affeck i 2012 det års Oscar-vinder for Bedste film: den delvist autentiske, politiske thriller "Argo". Og d'herrer vandt i 1998 i fællesskab prisen for Årets originale manuskript takket være "Good Will Hunting", som barndomsvennerne fra Boston også medvirkede i.

Men i et nyt (og i øvrigt ekstremt underholdende) interview i Entertainment Weekly, hvor Damon udspørger Affleck, kommer det frem, at "Good Will Hunting" nok ikke var blevet lavet, hvis det ikke havde været for en anden amerikansk kendis: filmmageren Kevin Smith.

Læs også: Kevin Smith vil gerne lave "Moose Jaws" – "Dødens gab" med en elg!

Smith er måske nok aldrig blevet en lige så celeber skikkelse som Damon og Affleck, men den 51-årige instruktør har alligevel en anseelig fanskare og har i øvrigt lavet adskillige film sammen med de to Boston-kammerater, herunder "Dogma" og "Jay and Silent Bob Reboot".

Og Smith var manden, der viste gutternes "Good Will Hunting"-manuskriptet til den nu berygtede Hollywood-producer Harvey Weinstein, som derfor valgte at producere den med sit filmselskab, Miramax.

"Kevin reddede 'Good Will Hunting'," fastslår Damon i EW-interviewet og fortsætter: "Det er ikke nogen fodnote. Han er grunden til, at 'Good Will Hunting' blev lavet. Vi var gået i stå. Alle tilbud var forduftet."

Affleck indrømmer så lidt brødebetynget: "Jeg lovede ham, at jeg ville takke ham, hvis vi nogensinde vandt en Oscar, og så glemte jeg at gøre det. Og så sagde jeg til ham: 'Hvis jeg nogensinde vinder igen, så sværger jeg ved Gud, at jeg vil takke dig.' Jeg glemte det igen."

Afflecks dårlige hukommelse brændte dog ikke broerne mellem ham og Smith – skuespilleren havde en virkelig mindeværdig birolle i Smiths seneste spillefilm, "Jay and Silent Bob Reboot", som Moovy TV diskuterede med Smith for to år siden:

Kommentarer

Ben Affleck og Matt Damon: Kevin Smith reddede "Good Will Hunting"

  • ★★★★★★1

    Herligt interview med Kevin Smith - der kan man tale om en mand som ikke er fedtet med at dele ud af sig selv, og bare laver det han mest har lyst til.

    Og herligt at Ben Affleck, trods sin status, ikke glemmer gamle venner - og bare springer til, når han bliver spurgt.

    Wayne24-01-22 10:53

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen