CPH:DOX flytter fra marts til april

Danmarks største filmfestival rykker en måned grundet biografernes corona-nedlukning.

Det danske kulturliv er stadig præget af restriktioner, og der hersker fortsat usikkerhed om, hvorvidt der åbnes mere op i løbet af vinteren og foråret.

Derfor rykkes dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX indtil videre en måned fra marts til april og løber således af stablen fra 21. april til 2. maj.

CPH:DOX afvikles i 2021 som en hybridfestival med både digitale og fysiske arrangementer. Festivalens online-hjemmebiograf fortsætter og vil give hele Danmark mulighed for at se nogle af verdens bedste dokumentarfilm, deltage i debatter og møde nogle af de mange toneangivende danske og internationale filmskabere, forskere og meningsdannere. Samtidig vender CPH:DOX tilbage med en bred vifte af fysiske arrangementer, koncerter og filmvisninger rundt omkring i København.

Første online dokumentarfilmfestival i verden

Tine Fischer, direktør for CPH:DOX, fortæller: "CPH:DOX var den første dokumentarfilmfestival i verden, der gik online og blev digital. Det skete i marts 2020, da hele Danmark lukkede ned. Nu er ambitionen, at vi også kan blive en af de første store filmfestivaler, der igen kan åbne dørene til biograferne og tilbyde fysiske publikumsarrangementer."

For at sikre, at publikum vil blive tilbudt trygge oplevelser, hvor der ikke bliver gået på kompromis med de sundhedsfaglige retningslinjer i forhold til corona-pandemien, vil der ske ændringer. Heriblandt at CPH:DOX i 2021 ikke afvikler visse sociale arrangementer, herunder fester og VR-udstillinger. Festivalens mangeårige samarbejde med Kunsthal Charlottenborg finder derfor ikke sted i 2021, men genoptages igen i 2022.

"Vi har et program i støbeskeen, som løfter blikket og ser ud på den anden side af pandemiens altoverskyggende virkelighed. Det handler om klimalov, om nye demokratiske bevægelser, om videnskabens rolle, om tech-giganternes markante globale dominans i verden og i vores liv og om helt almindelige mennesker og det liv, der leves rundt om hjørnet," fortæller Fischer om årets festival.

CPH:DOX er i dag ét af de vigtigste samlingspunkter for den internationale dokumentarfilmbranche, der under normale omstændigheder kommer til København for at møde de helt rigtige partnere ift. udvikling og finansiering, salg og distribution af dokumentarfilm.

CPH:DOX blev grundlagt i 2003 af festivalens nuværende direktør, Tine Fischer. Med støtte fra både branchen og den nationale presse voksede festivalen fra et besøgstal på 14.000 i det første år til et besøgstal på 114.400 under CPH:DOX 2019, som slog alle rekorder. I 2020 betød coronakrisen, at festivalen en uge før åbningen måtte genopfinde sig selv som en digital festival, der som den første i verden udkom online med et stort engageret publikum.

Kommentarer

CPH:DOX flytter fra marts til april

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen