CPH:DOX slår rekord med knap 100.000 solgte billetter

Den danske dokumentarfilmfestival CPH:DOX har blot 14 år på bagen, men er allerede blevet en af verdens største filmfestivaler af sin slags.

Blot 11.706 billetter blev der solgt under den første CPH:DOX tilbage i 2003, men her 14 år senere er der blevet indløst 97.500 billetter til festivalens film og events.

I en pressemeddelelse udtaler festivaldirektør Tine Fischer:

"Publikum har taget godt imod de mange nye initiativer på årets festival, og som vi havde håbet, er den internationale branche strømmet til i langt større omfang end nogensinde før. Og den feedback, vi får fra den internationale branche, er overvældende. På den baggrund tør jeg godt konkludere, at det var en rigtig beslutning at rykke væk fra det festivaltunge efterår og så ind i forårssæsonen, hvor CPH:DOX nu står som den første og vigtigste festival for dokumentarfilm."

Årets festivalprogram rummede bl.a. over 200 film (heraf 75 verdenspremierer), diverse udstillinger, en Virtual Reality-biograf og adskillige events og masterclasses.

Syrisk vovemod hitter stort

Moovy.dk dækkede også festivalen intensivt, og du kan naturligvis læse/se Morten Møller Bertelsens festivalreportager og Moovy TV's CPH:DOX-interviews.

Yderligere tre Moovy TV-interviews fra festivalen kommer på sitet i løbet af de kommende uger – deriblandt et interview med den Oscar-nominerede Matthew Heineman, som stod bag vinderen af årets publikumspris, "City of Ghosts", der handler om en gruppe modige, syriske journalister.

"City of Ghosts" indtog i øvrigt 10.-pladsen på listen over årets mest populære film på CPH:DOX.

Terence Malicks grandiose "Voyage of Time" snuppede 4.-pladsen, mens førstepladsen blev indtaget af den delvist danskproducerede "Last Men in Aleppo", som handler om de heroiske læger i nødhjælpsorganisationen De Hvide Hjelme.

Top 10 over de mest sete film på CPH:DOX 2017

1. Last Men In Aleppo

2. The Islands & The Whales

3. Swagger

4. Voyage of Time

5. DRIB

6. The John Dalli Mystery

7. … når du kigger væk

8. Citizen Jane

9. The Unforgiven

10. City of Ghosts

Kommentarer

CPH:DOX slår rekord med knap 100.000 solgte billetter

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen