Den sydkoreanske stjerneinstruktør Kim Ki-duk død af coronavirus, 59 år gammel

Den sydkoreanske instruktør stod bag anerkendte værker som "Forår, sommer, efterår, vinter... og forår", "Pieta" og "Tomme huse".

Ifølge rapporter fra flere medier er den sydkoreanske instruktør Kim Ki-duk død efter at være blevet smittet med den verdensomspændende coronavirus. Det skete i Letland, hvor den 59-årige instruktør ankom den 20. november i håb om at købe hus og skaffe permanent opholdstilladelse.

Kim Ki-duks tolk, Daria Krutova, bekræfter overfor pressen, at instruktøren er død. Kim Ki-duk ville være fyldt 60 år den 20. december.

EN KONTROVERSIEL INSTRUKTØR

Kim Ki-duk var en af den sydkoreanske nybølges helt store instruktører, og sammen med blandt andre Park Chan-wook ("Oldboy") og Bong Joon-ho ("Memories of Murder", "Parasite") var han med til at skabe en renæssance i den sydkoreanske filmindustri samt føre landets film til masser af international hæder.

Bedst kendt er hans værker "Forår, sommer, efterår, vinter... og forår", "Tomme huse" og "Pieta", som var kendetegnende for hans blanding af ofte næsten ordløse, poetiske og magisk-realistiske film blandet med ultravold. Sidstnævnte vandt Den gyldne løve på Venedigs filmfestival i 2012.

Instruktøren var sidst aktuel i 2019 med "Dissolve".

Kim Ki-duk var også en meget kontroversiel instruktør. Hans film handlede ofte om vold, undertrykkelse og prostitution, mens incest desuden var et gennemgående tema i flere af hans film.

I kølvandet på #MeToo blev instruktøren også anklaget af flere kvinder for voldtægt og grænseoverskridende adfærd under adskillige filmproduktioner. Anklager, som gjorde Kim Ki-duk upopulær i især hjemlandet.

Filmmageren efterlader sig ingen kone eller børn.

Kommentarer

Den sydkoreanske stjerneinstruktør Kim Ki-duk død af coronavirus, 59 år gammel

 • ★★★★0

  “Forår...” og “The Isle” er fremragende film.

  chandler7511-12-20 15:05

 • ★★★0

  En trist nyhed. Han har lavet mange særprægede og meget forskellige film. Ikke alle faldt i min smag, men de er i hvert fald mindeværdige.

  Blandt de bedste vil jeg fremhæve The Isle, Pieta, 3-Iron, Adress Unknown, Birdcage Inn, Moebius - og selvfølgelig Forår, Sommer, Efterår, Vinter - og Forår. 

  Jeg så dem så sent som i dette forår, hvor jeg købte en stor bokssæt med hans film.

  S. Rico11-12-20 16:02

 • ★★★★★0

  Jeg har ikke set så mange film af ham.

  Forår... er fænomenalt god. Tomme Huse og Samaritan Girl er også gode, men The Isle skal genses. Kan se jeg har givet den 2/10, og forventer hvert fald, den er bedre end det, hvis jeg får den genset.

  Guldager11-12-20 16:08

 • ★★★★★★0

  Jeg har egentlig ikke set ret meget af ham, men jeg var ret glad for Time. Uanset, en trist nyhed. 

  T. Nielsen11-12-20 16:08

 • ★★★0

  Jeg kan faktisk ikke huske, om jeg nogensinde har set nogle af hans film. Men jeg har naturligvis været bevidst om navnet længe. 

  Trist at dø på den måde og i så ung en alder.

  thomsen11-12-20 19:33

 • ★★★★★0

  Jeg kan faktisk ikke huske, om jeg nogensinde har set nogle af hans film

  Som de andre har nævnt: Forår, sommer, efterår, vinter...forår

  Guldager11-12-20 19:36

 • ★★★★0

  Human, Space, Time and Human er også rigtig fed. Kan se jeg alligevel har set 12 af hans film, og de fleste er rigtig gode.

  David Lund11-12-20 20:31

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen