Det danske terror-drama "Krudttønden" udkommer allerede på VOD 9. april

Det er helt uhørt, at en stor dansk spillefilm udkommer så tidligt efter biografpremieren på hjemmevideo.

Præcis en uge efter biografpremieren på en af årets mest omtalte danske film, "Krudttønden", lukkede landets biografer ned som følge af covid-19.

Ole Christian Madsens film, der er inspireret af de virkelige hændelser omkring terrorangrebet på Kulturhuset Krudttønden og Københavns Synagoge i februar 2015, fik biografpremiere torsdag den 5. marts i 99 biografer landet over. Fra torsdag den 12. marts var "Krudttønden" stort set ikke længere tilgængelig for det danske biografpublikum.

Nu udkommer den som Premium VOD fra torsdag den 9. april.

"Krudttønden" nåede kun at sælge lige knap 15.000 billetter og var desværre ramt af covid-19 i størstedelen af dens spilletid.

Læs også: Moovy og DR anbefaler gode film til hjemmekarantænen

Distributionschefen hos SF Studios, Frederik Juul, udtaler: "Vi har siden lukningen af biograferne arbejdet på en løsning, som medførte, at 'Krudttønden' kunne blive tilgængelig på de digitale platforme, nu livet i biograferne blev så kort."

Juul har dog ingen planer om fremadrettet at justere på det sædvanlige interval på 122 dage, som der i Danmark befinder sig mellem en biografpremiere og hjemmevideo-udgivelsen:

"Hele filmbranchen står i en ulyksalig situation, som kræver, at vi tænker alternativt. Men jeg vil gerne på det kraftigste understrege, at dette tiltag på ingen måde er udtryk for, at vi - under normale omstændigheder - har et ønske om at fravige den normalt praktiserede holdback periode på 122 dage, som der normalt går fra en film har premiere i biograferne, til den må udkomme på digitale platforme.

"Jeg vil gerne rose de biografer, vi har talt med, for ikke at stille sig i vejen. Vi sætter også stor pris på den store imødekommenhed, vi har mødt hos Danske Biografer, både på kæde- og på brancheniveau".

Kommentarer

Det danske terror-drama "Krudttønden" udkommer allerede på VOD 9. april

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen