"Dronningen" er indstillet til Nordisk Råds Filmpris 2019

Det danske drama er med i puljen om den eftertragtede pris, der uddeles til efteråret.

May el-Toukhy høstede tidligere på året store roser for dramaet "Dronningen", der havde Trine Dyrholm i hovedrollen. Her på Moovy blev det da også til fem stjerner, og filmen blev kaldt for "en hårrejsende oplevelse" og desuden omtalt som et vigtigt værk i den danske filmhistorie. Nu kan der være mere hæder på vej.

"Dronningen" er nemlig blevet nomineret som Danmarks bud til Nordisk Råds Filmpris. En jury har udvalgt filmen, som fremhæves "for at turde bryde med vante filmopfattelser", ligesom projektet beskrives som "et frydefuldt chok for øjne og sjæl".

Kæmper med bl.a. Pálmason og novotny

el-Toukhy og co. konkurrerer mod fire andre kandidater om den prestigefyldte pris. De tæller "Aurora" af Miia Tervo (for Finland), "Hvítur, hvítur dagur" af Hlynur Pálmason (for Island), "Blindsone" af Tuva Novotny (for Norge) og "Rekonstruktion Utøya" af Carl Javér (for Sverige).

Filmprisen bliver i år uddelt for 16. gang. Tidligere er fem danske film løbet med æren – "Drabet" fra 2005, "Kunsten at græde i kor" fra 2007, Lars von Triers "Antichrist" fra 2009 og desuden Thomas Vinterberg-værkerne "Submarino" og "Jagten", der kom i hhv. 2010 og 2013.

Årets vinder af Nordisk Råds Filmpris offentliggøres 29. oktober i Stockholm.

Kommentarer

"Dronningen" er indstillet til Nordisk Råds Filmpris 2019

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen