"Margrete den Første" reddes af Margrethe den Anden

Den kommende storfilm har modtaget coronastøtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond.

"Margrete den Første" var én blandt flere danske spillefilm, som blev ramt af COVID-19-krisen under optagelserne i foråret. Filmholdet nåede ti dages optagelser i Prag, før de blev tvunget til at lukke ned 12. marts på grund af det tjekkiske forsamlings- og indrejseforbud. Efter tre måneders intens kamp lykkedes det at starte optagelserne op igen, og de blev afsluttet 12. juli.

Det betød uventede ekstraudgifter, der var tæt på at vælte budgettet på den i forvejen pristunge produktion. Det oplyser SF Studios i en pressemeddelelse.

"'Margrete den Første' havde det største budget nogensinde til en dansksproget spillefilm, allerede inden vi gik i gang, så det var et massivt pres for alle, da vi blev lukket ned i Tjekkiet. Vi stod med en kæmpe produktion til 64,5 mio. kroner og skulle pludselig finansiere ekstra 8,5 mio.," fortæller producerne Birgitte Skov og Lars Bredo Rahbek.

"Produktionen sikrede store ekstra støtter fra filmbranchen i form af nye bevillinger fra Det Danske Filminstitut, den svenske regionalfond Film i Väst og SF Studios selv, men det var nødvendigt at gå nye veje, og derfor søgte vi støtte udenfor branchen hos Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond."

NORDENS DRONNING

Det er første gang, der laves en spillefilm om Margrete den Første. Regenten gjorde op med tidens krigeriske tankegang og fik Danmark, Norge og Sverige til at indgå Kalmarunionen, der skulle sikre fred mellem de nordiske lande.

Året er 1402, og en kvinde står i spidsen for et nyt nordisk stor-rige. Margrete har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhændigt styrer gennem sin adoptivsøn, Kong Erik. Unionen er omgivet af fjender, og Margrete planlægger derfor et ægteskab mellem Erik og den engelske prinsesse Philippa. En alliance med England vil kunne styrke Kalmarunionen og sikre den mod angreb. Men en konspiration er undervejs, som sætter Margrete i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt.

Læs også: Første smagsprøver på Nikolaj Coster-Waldaus næste film

"Margrete den Første" har – udover Trine Dyrholm i rollen som Margrete I – Søren Malling, Morten Hee Andersen, Jakob Oftebro, Bjørn Floberg, Halldóra Geirharðsdóttir, Annika Hallin, Simon Berger, Magnus Krepper og Thomas W. Gabrielsson på rollelisten.

Filmen er netop nu i post-produktion og forventes at få premiere 23. september 2021.

Kommentarer

"Margrete den Første" reddes af Margrethe den Anden

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen