Trailer: Første teaser til dansk storfilm om Dronning Margrete den Første

Trine Dyrholm spiller den legendariske regent i "Margrete den Første", der har kostet 65 mio. kroner at skrue sammen.

Efter at produktionen blev ramt af en nødtvunget corona-nedlukning, kom de sidste optagelser til det historiske drama "Margrete den Første" omsider i hus i juli sidste år.

Filmen, som har det største budget nogensinde til en dansksproget spillefilm (ca. 65 mio. kroner), er nu ved at blive færdiggjort i klipperummet, og SF Studios har netop frigivet den første trailer til filmen, som kan ses herunder.

Trine Dyrholm spiller den altdominerende hovedrolle som Margrete I. "Margrete den Første" er fortællingen om en kvinde, der skabte noget ekstraordinært stort med enorme konsekvenser for sit liv og sin person. Hun var en kvinde forud for sin tid, der ofrede sig selv for Danmark.

Læs også: "Margrete den Første" reddes af Margrethe den Anden

Det nedenstående korte klip fra "Margrete den Første" er fra en helt afgørende scene i filmen. Margrete I befinder sig i magtens absolutte centrum, da et chokerende rygte når slottets mure og stiller hende i et umenneskeligt dilemma – ét forkert valg kan ødelægge alt.

"Margrete den Første" har udover Dyrholm bl.a. Søren Malling, Morten Hee Andersen, Jakob Oftebro, Bjørn Floberg, Magnus Krepper, Thomas W. Gabrielsson, Agnes Rase, Simon J. Berger og Paul Blackthorne på rollelisten.

Manuskriptet er skrevet af Charlotte Sieling ("Lovecraft Country") og Jesper Fink ("Før frosten"), og Sieling har også instrueret filmen, som forventes at få biografpremiere i sensommeren 2021. Teaseren kan ses her:

Kommentarer

Første teaser til dansk storfilm om Dronning Margrete den Første

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen