Endnu en "X-Men"-solofilm på vej fra "Deadpool"-instruktør

X-kvinden Kitty Pryde får måske sit eget projekt, men at nå dertil kan vise sig at blive en kompliceret sag.

Filmstudiet 20th Century Fox lader til at planlægge endnu en superheltefilm til deres "X-Men"-univers. Denne gang drejer det sig om mutanten Kitty Pryde – også kaldet Shadowcat – der muligvis får sin egen film.

Katherine "Kitty" Pryde optrådte for første gang i Marvels tegneserier i 1980, hvor hun blev skabt af forfatterne John Byrne og Chris Claremont. Udover at have "phasing"-kræfter, som gør, at hun kan bevæge sig gennem faste materialer, så kan teenagemutanten ligeledes svæve og i nogle historier såmænd også sende folk tilbage i tiden. Superhelten er derudover ofte i følgeskab af den lille, lilla drage Lockheed. I forlægget startede Pryde som ung og uerfaren, men hun blev senere et respekteret medlem af "X-Men"-superheltegruppen.

Kitty Pryde-figuren har også allerede været en del af "X-Men"-filmserien, der startede i år 2000. I "X-Men: The Last Stand" og "X-Men: Days of Future Past" dukkede hun således op, hvor hun blev portrætteret af "Juno"-stjernen Ellen Page.

Bag den nye film står Tim Miller, som er mest kendt for at have instrueret en anden superheltesucces for samme filmselskab, nemlig "Deadpool". Den amerikanske filmmager er lige nu i fuld gang med forberedelserne til den næste "Terminator", som han skal lave for producer James Cameron, ligesom han er involveret i den kommende "Sonic the Hedgehog"-film. Det vides derfor ikke, om Miller selv vil tage tøjlerne på "Kitty Pryde"-projektet, men indtil videre er han styrmanden bag kulisserne.

Flere udfordringer

Der er dog flere elementer, der kan spænde ben for en eventuel "Kitty Pryde"-film. Millers travle program er én ting, men i horisonten venter Disneys endelige opkøb af Fox, som drastisk kan ændre fremtidsplanerne for filmselskabet. Det forventes, at den endelige aftale går igennem inden for de næste 12 til 18 måneder, så det kan blive afgørende for, om filmens udarbejdelse rykker nævneværdigt fremad i den periode.

Folkene hos Fox har allerede sat skub i en række "X-Men"-film. I år får vi "The New Mutants", "Deadpool 2" samt "X-Men: Dark Phoenix", og arbejdet er også undervejs på Gore Verbinskis "Gambit" med Channing Tatum i hovedrollen, "X-Force", som har hapset "The Cabin in the Woods"-instruktøren Drew Goddard, og "Multiple Man" med James Franco.

Ligeledes er der på rygtebasis snak om fortsættelser til førnævnte film og en spin-off fokuseret på X-23, der vandt publikums hjerter i sidste års "Logan".

Skulle "Kitty Pryde"-filmen blive en realitet, ville det i så fald blive første solofilm fra "X-Men"-franchisen centreret om en kvindelig mutant. Historien melder ikke noget om, hvorvidt man forventer, at Ellen Page igen vil påtage sig rollen, eller om man er på udkig efter en ny skuespiller, der kan sætte sit personlige præg på den populære mutant.

Kommentarer

Endnu en "X-Men"-solofilm på vej fra "Deadpool"-instruktør

  • ★★0

    Barometeret viser 0 Kelvin. Lunken.

    Selv med six pack ville Jørgen Leth ikke kunne skimte sit køn i oprejst position.

    Bruce10-01-18 20:15

Log ind for at deltage i diskussionen