Film på vej om forfatteren Philip K. Dick – sci-fi-legenden der udtænkte "Blade Runner" og "Total Recall"

Dick skrev flere af science fiction-genrens mest indflydelsesrige bøger og noveller.

Filmhistorien er spækket med store science fiction-film og -serier baseret på de noveller og romaner, som Philip K. Dick skrev i det 20. århundrede.

To af genrens mest toneangivende film, "Blade Runner" og "Total Recall", er baseret på hhv. romanen "Do Androids Dream of Electric Sheep?" og novellen "We Can Remember It For You Wholesale", mens også bl.a. tv-serierne "Electric Dreams" og "The Man in the High Castle" samt filmene "Minority Report" og "A Scanner Darkly" er baseret på de fortællinger og verdener, som blev skabt af Dicks enestående fantasi.

Derfor er det måske lidt spøjst, at vi først nu får en biopic om Dick, som i øvrigt døde som 53-årig tilbage i foråret 1982 – få måneder før biografpremieren på "Blade Runner" og altså flere år før, at hans forfatterskab fik en gevaldig renæssance takket være Hollywood.

Filmen får titlen "Only Apparently Real" og produceres af Jon Shestack ("Air Force One", "Min brors kæreste"), som netop nu er på udkig efter både en instruktør og en hovedrolleindehaver.

Læs også: Film om "Star Trek"-skaberen Gene Roddenberry er på vej

Filmen tager afsæt i biografien af samme navn, som blev skrevet af Paul Williams, der engang rådede over Dicks bo, og som var en af den afdøde sci-fi-legendes gode venner. Manuskriptet skrives af den relativt ukendte Michael Richter – det vides endnu ikke, om Richter vil hylde sig selv i drejebogen med en reference til Arnold Schwarzeneggers ikoniske oneliner fra førnævnte "Total Recall".

Dicks bøger beskæftigede sig især med menneskers selv- og virkelighedsopfattelse, og hans fortællinger var ofte gennemsyret af paranoia og kunstige personer og verdener.

Og forfatterens eget liv var også begivenhedsrigt – han hallucinerede ofte (bl.a. takket være sit stofmisbrug), forsøgte at begå selvmord, skrev hyppigt breve til FBI og var sågar overbevist om, at han levede to liv på samme tid – ét i nutiden og et i Romerrigets tid.

Ligesom historiske biografi-dramaer som "Lincoln" og "Steve Jobs" vil "Only Apparently Real" forsøge at skildre Dick som person ved at fokusere på få særlige begivenheder i mandens liv – nærmere bestemt et voldsomt indbrud i Dicks hus i start-70'erne, hvor døren til Dicks pengeskab blev sprunget i luften, og alle hans manuskripter og dyreste ejendele blev stjålet. Eller... måske skete det indbrud slet ikke i virkeligheden?

"Only Apparently Real" går i produktion til efteråret og udkommer formentlig sent i 2023.

Kommentarer

Film på vej om forfatteren Philip K. Dick – sci-fi-legenden der udtænkte "Blade Runner" og "Total Recall"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen