Første klip fra kommende dansk 2. verdenskrigsdrama

I anledning af 75-årsdagen for Danmarks befrielse er det første klip fra Christina Rosendahls "Vores mand i Amerika" netop udsendt.

Mens COVID-19 okkuperer verden, står biografsale landet over tomme. Danske film, som allerede skulle have været udsendt, er i stedet blevet udskudt til senere på året uden fastlagte premieredatoer. Blandt de mest længe ventede titler er "Vores mand i Amerika".

Danmarks ambassadør i Washington, Henrik Kauffmann (Ulrich Thomsen), nægtede at føje de tyske besættelseskrav. I sin radiotale på landsdækkende amerikansk radio den 9. april 1940 annoncerede vovehalsen, at han ikke længere ville tage imod ordrer fra den danske regering, da Danmark som besat land ikke havde en fri vilje.

Kauffmann gjorde klart, at han anså sig selv som den eneste sande repræsentant for den danske befolkning, og at han ville kæmpe for at vinde den danske befolknings frihed tilbage.

En vild karakter

Henrik Kauffmann var den første og eneste fra det officielle Danmark, der fra første færd undsagde den danske regerings politik. Kauffmann blev afgørende for, at Danmark i sommeren 1945 blev inviteret med til de allieredes konference i San Francisco, hvor FN blev grundlagt, og han var i høj grad med til også at forme efterkrigstidens danske udenrigspolitik.

"Henrik Kauffmann er en vild karakter," fortæller filmens instruktør, Christina Rosendahl. "Han er en stor inspiration, fordi han ikke accepterer konventioner, men går sin helt egen vej på et livsfarligt tidspunkt i danmarkshistorien. Han er fortællingen om et dilemma, vi alle kan relatere til: At følge pligten og loven eller følge sin egen overbevisning?"

"Vores mand i Amerika" er Christina Rosendahls første spillefilm siden thrilleren "Idealisten", der handlede om journalisten Poul Brinks afdækning af Thule-sagen. 

Ud over Ulrich Thomsen ses blandt andre Mikkel Boe-Følsgaard på rollelisten.

"Vores mand i Amerika" er en del af Biografklub Danmark og får biografpremiere senere i 2020.

 

Kommentarer

Første klip fra kommende dansk 2. verdenskrigsdrama

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen