Jeff Daniels får opkaldt en edderkoppedræbende orm efter sig

Det kan godt være, at Jeff aldrig har vundet en Oscar. Til gengæld har han nu fået en parasit opkaldt efter sig.

Nogle skuepillere vinder Oscar-statuetter, andre får en stjerne på Hollywoods walk of fame. De allerstørste får dog et levende væsen opkaldt efter sig. Det er en ære som tilfalder de færreste, men som skuespiller Jeff Daniels nu kan bære med stolthed.

En nyopdaget parasitisk ormeart har fået navnet Tarantobelus jeffdanielsi – opkaldt efter Jeff Daniels på grund af skuespillerens præstation i filmen "Araknofobi" fra 1990, hvor Daniels spillede en mand med araknofobi, der må tage kampen op mod en invaderende sværm af dræberedderkopper.

Læs også: Leonardo DiCaprio får ny træsort opkaldt efter sig

Parasitten har nemlig den særlige egenskab, at den angriber og dræber fugleedderkopper. Daniels selv tager æren med ophøjet ro og humor, for som han selv har udtrykt det, har man først rigtig klaret det i Hollywood, når man bliver anerkendt blandt folk i feltet for parasitologi.

Daniels bliver nu en del af en eksklusiv klub i Hollywood. Blandt andet har Arnold Schwarzenegger fået opkaldt en bille efter sig, Angelina Jolie en edderkop og Tobey Maguire en... krabbe. Om ikke andet så er der med opdagelsen grobund for en ny Spider-Man-skurk.

Kommentarer

Jeff Daniels får opkaldt en edderkoppedræbende orm efter sig

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen