Jennifer Lawrence fortryder at have lavet "Passengers"

Den "romantiske" sci-fi-film fra 2016 blev et relativt stort hit, men blev slagtet af kritikerne og opslugt af kontroverser.

Advarsel! Denne nyhedstekst indeholder spoilers til science fiction-filmen "Passengers

De fleste troede nok, at "Passengers" ville blive en gigantisk succeshistorie tilbage i 2016 – filmen havde den Oscar-nominerede nordmand Morten Tyldum ("The Imitation Game", "Headhunterne") i instruktørstolen; et tilsyneladende interessant mix af sci-fi og romantik; og så også lige to af tidens hotteste superstjerner, Chris Pratt og Jennifer Lawrence, i hovedrollerne.

Men "Passengers" fik en hård medfart i verdenspressen, og selvom den endte som en overskudsforretning, så havde filmselskabet helt klart sat næsen op efter en større global omsætning end de 303 mio. dollars, filmen endte med at indtjene – især fordi den havde kostet 110 mio. dollars at producere og også havde et kæmpe PR-budget.

Og så blev "Passengers" også revset for sit centrale plot – historien handler om to unge mennesker på et rumskib, der har kurs mod en fjern planet, som det vil tage flere årtier at nå frem til. Manden og kvinden spilles af hhv. Chris Pratt og Jennifer Lawrence, og de to karakterer vækkes alt for tidligt og kan ikke fryses ned igen ved siden af rumskibets andre passagerer.

Men hvor Pratts karakter vækkes ved et uheld, så beslutter han sig efterfølgende for at vække Lawrences karakter efter få dages betænkningstid, fordi han falder for hendes udseende. Han vælger også at forti sandheden, mens han charmerer sig ind på livet af kvinden, hvis fremtid han reelt set har ødelagt.

Læs også: Moovys Blu-ray-anmeldelse af "Passengers"

I undertegnedes anmeldelse her på Moovy står der bl.a. skrevet, at det er "ubegribeligt, at stortalenterne Pratt og Lawrence siger god for en film, der blåstempler bortførelse."

Men i et nyt interview med The New York Times (som Variety har fået fingre i) fastslår Lawrence nu, at hun fortryder, at hun lavede "Passengers" – dog ikke på grund af de førnævnte kontroverser.

"Vent... hvem besluttede sig for, at ['Passengers'] var en god film at lave?" spørger Lawrence, som også prompte nævner "Passengers", da hun bliver spurgt ind til, hvilket karrierevalg hun fortryder allermest.

Lawrence afslører tilmed, at selveste Adele (ja, den engelske popstjerne) frarådede Lawrence at lave "Passengers" med argumentet "rumfilm er de nye vampyrfilm" – underforstået: der er for mange af den her slags film. "Jeg burde have lyttet til hende," siger Lawrence, som ikke kommer nærmere ind på, hvorfor "Passengers" – i hendes optik – ikke fungerer.

Den 32-årige, Oscar-belønnede skuespiller tog et par års pause fra skuespillerfaget mellem "X-Men: Dark Phoenix" og "Don't Look Up", og hun har senest medvirket i A24-dramaet "Causeway", som endnu ikke har fået en dansk premieredato.

Kommentarer

Jennifer Lawrence fortryder at have lavet "Passengers"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen