Lisbeth Salander vender tilbage i biograferne i "The Girl in the Spider's Web"

Kultfiguren og den ene af hovedkaraktererne i Stieg Larssons globale Milllenium-bestsellers, Lisbeth Salander, vender tilbage til det store lærred i "The Girl in the Spider's Web" ("Det der ikke slår os ihjel" på dansk) i første filmatisering af David Lagercrantz' hitroman fra 2015, der er baseret på Larssons karakterer.

Fede Alvarez, der i 2016 instruerede thrilleren "Don't Breathe", instruerer filmen, der har David Fincher som executive producer.

Den nye film byder på helt nye skuespillere i hovedrollerne, og det står dermed klart, at hverken Rooney Mara eller Daniel Craig genoptager deres roller fra "The Girl with the Dragon Tattoo". Meddelelsen om filmatiseringen markerer desuden starten på en verdensomspændende søgen efter den skuespillerinde, der skal overtage den ikoniske rolle som Lisbeth Salander. Optagelserne starter i september 2017, og den globale biografpremiere er planlagt til at finde sted 5. oktober 2018.

"The Girl in the Spider's Web" er den første historie i bestsellerserien (baseret på 4. roman med Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist), der allerede fra første færd produceres som en engelsksproget film. De første tre bøger i serien blev filmatiseret på svensk, hvorefter David Fincher instruerede den engelsksprogede genindspilning, "The Girl with the Dragon Tattoo" (2011).

Iindbegrebet af tidssvarende punk

Direktøren for Columbia Pictures, Sanford Panitch, udtaler i en pressemeddelelse:

"I den nutidige litteratur er Lisbeth Salander fuldkommen sui generis, helt enestående, og efter min mening en af de mest interessant kvindelige litterære karakterer nogensinde. Hun er indbegrebet af tidssvarende punk, uforglemmelig i sin kompromisløse legemliggørelse og i sandhed en af de mest uimodståelige karakterer, vi har set i det nyt årtusind. Desuden lever David Lagercrantz' fantastiske arbejde i meget høj grad op til Stieg Larssons oprindelige mesterværker."

Millennium-serien består til dato af fire globale bestsellere, der samlet har solgt flere end 86 mio. eksemplarer siden den første udgivelse i 2005.

Kommentarer

Lisbeth Salander vender tilbage i biograferne i "The Girl in the Spider's Web"

 • 0

  Ikke det mest heldige kaldenavn at have her i Danmark. Så mangler vi bare at Robert Knepper også bliver tilfört en rolle.

  Whispering Horse14-03-17 21:36

 • 0

  Det er da ingen ting. Tjek lige denne mands tidligere navn. Ved ikke om han har talt med en dansker på et tidspunkt, siden han har skiftet :D

  (Hint: Det handler om hygiejne omkring de ædlere dele) www.imdb.com/name/nm0995530/

  Nagash15-03-17 02:04

 • ★★★★0

  Ingen Rooney M. = ikke mere til mig!

  Gasivodo15-03-17 03:56

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen