Monsterfilmen "Cloverfield" får omsider en sand efterfølger

Producer J.J. Abrams afslørede for nyligt lidt om fremtidsplanerne for franchisen.

Da den første "Cloverfield"-film fik premiere tilbage i 2008, var den et friskt pust indenfor katastrofefilmsgenren, og derudover gav den os et nyt, gigantisk monster til samlingen, der i forvejen tæller bæster som King Kong og Godzilla.

En fortsættelse til succesen var længe rygtet og blev også en realitet med den intense "10 Cloverfield Lane" – men her havde man dog valgt en mere løs tilgang til måden, man fortalte den videre føljeton på, og sammenhængen til den oprindelige film var derfor tæt på ikke-eksisterende. Tredje og seneste fortælling, "The Cloverfield Paradox", udkom på Netflix tidligere på året og tog ligeledes sin historie i en anden retning. Nu forlyder det dog, at franchisen vender tilbage til sine monster-rødder.

Producer J.J. Abrams, som har været med til at udtænke "Cloverfield"-historierne siden begyndelsen, har nemlig afsløret, at der arbejdes på en sand efterfølger til den første film. "Cloverfield" blev instrueret af "Abernes planet: Opgøret"-filmmageren Matt Reeves og handlede om en gruppe venner, som forsøger at slippe ud af New York, efter et enormt monster har meldt sin ankomst og ødelagt store dele af byen.

"Overlord" er ikke en "Cloverfield"-fortælling

Samtidig er det blevet afsløret, at en anden film, som J.J. Abrams og hans produktionsselskab Bad Robot har under udvikling, bliver sin helt egen.

Det har ellers svirret med rygter om 2. verdenskrigsgyseren "Overlord" – rygter, der gjorde det mystiske projekt til den fjerde film i "Cloverfield"-serien. De rygter er nu blevet afkræftet af Abrams selv, som forsikrer, at filmen er en enkeltstående fortælling, der ikke er forbundet til andre filmserier.

"Overlord" er desuden Bad Robots første R-ratede produktion. Filmen har danske Pilou Asbæk i en af de centrale roller og får dansk premiere 25. oktober.

Kommentarer

Monsterfilmen "Cloverfield" får omsider en sand efterfølger

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen