Salget af dvd- og Blu-ray-afspillere er steget under pandemien

De fysiske medier oplever en mindre renæssance netop nu.

Salget af fysiske skiver (dvd, Blu-ray og 4K UHD) og maskiner, der kan afspille dem, er kun dalet de seneste år, i takt med at antallet af streaming-tjenester og -abonnenter er vokset. Indtil nu.

Det amerikanske data-institut NPD rapporterer, at salget af dvd- og Blu-ray-afspillere var 27% større i midten af april i år, end det var i selvsamme periode tilbage i 2019.

NPD-analytikeren Stephen Baker udtaler: "Salgstallene er steget, fordi forbrugerne bliver hjemme og er på udkig efter flere former for underholdning – herunder dvd'er og Blu-ray-udgivelser, der kan underholde børnene, mens forældrene arbejder."

Fordi så mange folk er i hjemmekarantæne i øjeblikket over hele verden, så har flere forbrugere åbenbart indset, at det er vigtigt med en maskine, der kan levere underholdning i hjemmet, hvis internettet kommer under pres.

NPD rapporterer desuden, at der aldrig før er blevet solgt så mange fjernsyn før uden for feriesæsonen.

Kommentarer

Salget af dvd- og Blu-ray-afspillere er steget under pandemien

 • ★★★★2

  Tak til Bruno for at gøre mig opmærksom på denne glædelige nyhed! :-D

  The Insider 1-05-20 14:41

 • ★★★★★1

  Tak til Bruno for at gøre mig opmærksom på denne glædelige nyhed! :-D

  Fysiske medier bringer altid glæde, det ved alle.

  Zero Cool 1-05-20 15:02

 • ★★2

  At last we will have revenge!

  Thomas Fenger 1-05-20 15:08

 • ★★★0

  Apropos blu-ray-afspillere, så viste min egen, trofaste kodefrie Oppo BDP-93 for første gang sin alder i går. Den kører ellers stadigvæk fint, fordi den reelt har været pakket væk i en kasse i flere år og derfor slet er brugt så meget. Men jeg så en film, hvor underteksterne kom og gik lynhurtigt, nogle gange så hurtigt at man ikke kunne nå at læse dem. 

  Jeg læste mig så til, at der var en firmware-update, fordi der netop havde været den slags problemer med nogle af udgivelserne fra Shout Factory (hvad den film, jeg så, var). Desværre løste den ikke problemet. Men seneste update til maskinen er også helt tilbage fra 2014, så det er måske ikke så underligt. 

  Jeg havde egentligt bare tænkt mig, at jeg skulle supplere min Oppo med en PS5, når den kommer, for at få UHD.

  Men nu begynder jeg da at overveje, om jeg mere generelt burde udskifte udstyret.

  Desværre stoppede Oppo jo med at producere afspillere i 2018. De var ellers kendte for at have en ekstrem høj kvalitet på deres opskalering - noget der er nødvendigt, når man som jeg har tænkt sig at fortsætte med at se både BD og dvd og kun supplere med UHD.

  Er der nogen, der ved, om der er noget andet mærke, der kan matche Oppo i opskalering i dag? Jeg tænker, at nogle af de bedre Panasonic, Pioneer eller måske endda Sony må kunne noget lignende, men er nysgerrig på, om de nu også er helt lige så gode.

  thomsen 1-05-20 16:32

 • ★★★★★1

  Jeg tror faktisk ikke, at man behøver noget i retning af OPPO længere. I alle moderne 4K-TV, er der indbygget opskalering til SD-materiale, samtidig med at alle moderne afspillere også har det indbygget, hvis man kommer over entrylevel-modellerne.

  Det er ikke så længe siden, at jeg testede min (åndsvagt dyre) Denon-afspiller, som vistnok har meget af den samme indmad som en OPPO fra samme tidsperiode, mod en oldgammel DVD-afspiller, som min søster og svoger købte af mig for evigheder siden, der kun har 720p opskalering. Forskellen mellem de to, når det kom til DVD, var så minimal, hvis jeg ikke vidste hvad der var hvad, ville jeg nok ikke havde spottet det.

  Jeg har en entrylevel Blu-ray-afspiller fra Sony, som er regionsfri. Det er samme historie med DVD og jeg kan ikke se forskel på Blu-ray, om jeg ser dem på den, eller min dyre Denon-afspiller.

  Jeg har et 55" 4K QLED Samsung-TV.

  Det kan godt være at andre har en anden oplevelse, men jeg ser alligevel stadig en del DVD og efter min mening, vil det give bedst mening bare at købe en forholdsvis billig regionsfri BD-afspiller eller en forholdsvis billig UHD-afspiller, som er regionsfri til DVD og Blu-ray, hvis du alligevel skal ud og opgradere.

  Zero Cool 1-05-20 16:57

 • ★★★★1

  Håber Sony tager sig sammen, når PS5 kommer ud. Jeg fatter ikke at en PS4 ikke kan afspille en CD. 

  Er der iøvrigt en fordel i UHD-delen, når man ikke har et 4K tv? Eller kan man slet ikke se det?

  davenport 1-05-20 18:18

 • ★★★★★0
  Er der iøvrigt en fordel i UHD-delen, når man ikke har et 4K tv? Eller kan man slet ikke se det?

  Der er ingen umiddelbar fordel og billedet vil bare blive nedskaleret til 1080p. Jeg mener at huske, at det også kan give nogle underlige farver, fordi HD-TV ikke understøtter HDR.

  Zero Cool 1-05-20 18:37

 • ★★★★1

  Ok, tak :) 

  Jeg ser faktisk kun TV fredag, nogle gange lørdag, når vi skal hygge med en film. Ellers sidder jeg i køkkenet med min computer. Og det er jo altid børnefilm, så det er egentlig ligemeget hvordan kvaliteten er. Jeg blev bare lidt nysgerrig på hvordan teknikken virker. 

  Det er sjovt, som min interesse er dalet. Førhen (læs: før børn) gik jeg virkelig meget op i lyd og billed. Nu har jeg ikke engang gidet sætte mit 7.1 op, og kører bare stereo. Jeg har endda et par Dali 450 stående ved min søster, som skulle danne baghøjtalere bag mine 850´ere. Dobbelt sjovt er at jeg egentlig ikke savner det...

  davenport 1-05-20 18:44

 • ★★★★0

  Jeg må med skam melde, at jeg har fået det lidt på samme måde...

  Jeg har vænnet mig til at (og synes, at det fungerer fint) at se fx Nyhederne og "Sex on the Beach" på iPad, men jeg havde forsvoret, at jeg nogensinde ville se film eller serier på den måde.

  Forleden så jeg dog så  "The Crown" på iPad'en, og det fungerede sådan set ok...

  chandler75 1-05-20 18:51

 • ★★★0

  Jeg tror faktisk ikke, at man behøver noget i retning af OPPO længere. I alle moderne 4K-TV, er der indbygget opskalering til SD-materiale, samtidig med at alle moderne afspillere også har det indbygget, hvis man kommer over entrylevel-modellerne.

  Cool. Det er godt at vide.

  Det ligger dog et stykke ude i fremtiden for mig. Allerførst skal jeg have mig en ny laptop, og så skal jeg have købt noget podcast-grej. :-)

  thomsen 1-05-20 18:52

 • ★★★★★2

  Lyden er nu stadig en ret stor ting for mig og det kan være, at jeg rykker i en større lejlighed til næste år, så jeg kan flytte TV og surround ind i et rum for sig. Om det så bliver fuld surround, eller om jeg dropper baghøjttalerne, ved jeg ikke helt endnu.

  Det sker at jeg ser film eller tv-serier ved computeren, men for det meste fortrækker jeg tv'et og sådan noget som en tablet, bliver ikke aktuelt for mig igen. Jeg købte en iPad for 1½ år siden, fordi jeg tænkte at det kunne være nice at have sådan en igen. Efter tre måneder, gik det op for mig, at det eneste jeg brugte den til, var at læse tegneserier, når jeg sad på potten og så solgte jeg den igen.

  Zero Cool 1-05-20 18:58

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen