Nye "Avatar: The Last Airbender"-serier og -film på vej

Den succesfulde animationsfranchise er for alvor ved at få luft under vingerne.

Den Emmy-belønnede animationsserie "Avatar: The Last Airbender" kørte på tv-kanalen Nickelodeon fra 2005 til 2008, hvor den opbyggede en kæmpe fanskare og høstede masser af roser. I skrivende stund ligger serien #12 på IMDb's liste over tv-historiens bedste serier.

Serien foregår i en fantasifuld verden, som er delt op i fire nationer opkaldt efter de fire elementer – jord, vand, ild og vind – hvor særlige krigere udnytter elementernes iboende, magiske kræfter. Den unge dreng Aang er den såkaldte Avatar: den eneste, som kan tøjle alle fire elementer, og som forhåbentlig kan skabe fred i den krigshærgede verden.

I 2010 lavede M. Night Shyamalan ("Split", "Glass") en spillefilm baseret på den oprindelige tegnefilmsserie, men hans film skuffede finansielt og blev nedsablet af både fans og kritikere. Siden da har en live-action-udgave af serien fået grønt lys hos Netflix – men seriens skabere, Bryan Konietzko og Michael Dante DiMartino, forlod for nylig projektet på grund af kreative uenigheder mellem parret og Netflix.

Læs også: Skaberne af "Avatar: The Last Airbender" dropper ud af Netflix-remake

Men nu er der omsider godt nyt til franchisens fans: Nickelodeon har simpelthen lavet en helt ny underafdeling, Avatar Studios, som netop har Konietzko og DiMartino som chefer, og som allerede er i fuld gang med at arbejde på nye fortællinger inden for franchisens univers.

Parret og deres kollegaer arbejder ikke blot på adskillige nye "Avatar"-serier, men også på en animeret spillefilm, som efter planen går i produktion senere i år.

De nye "Avatar"-serier og -filmen udkommer efter planen på Nickelodeon samt streamingtjenesten Paramount+. Det rapporterer Deadline, som i øvrigt slår fast, at Netflix' live-action-serie stadig er på tegnebrættet.

Kommentarer

Nye "Avatar: The Last Airbender"-serier og -film på vej

 • ★★★★★2

  Ikke et ord i nyheden om den ligeledes fantastiske “The Legend of Korra”? Avatar-universet er mere end den første serie.

  Anyways, så er det en fantastisk nyhed, som jeg byder velkommen. Forhåbentligt med mindre sabotage fra Nickelodeon i denne omgang.

  Kruse26-02-21 11:17

 • 2

  Jeg glæder mig allerede, begge de nuværende serier er blandt mine absolutte favoritter.

  Slayer26-02-21 15:14

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen