Podcast: Fem til fredag #28 – 5 film fra 90’erne du skal se!

De to værter rejser tilbage til deres fødselsårti for at finde fem fede halvfemser-anbefalinger til din weekend.

Store titler som små. Moovy Podcast elsker at diskutere og anbefale film. De forgangne uger har stået på titler af et vist renommé: Martin Scorseses "Goodfellas" og William Friedkins "The French Connection". Ikke nok med det, så har der også været en gennemgang af de fem bedste Denzel Washington-film.

Nu går dine værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, fra de velkendte mesterværker til de oversete perler – den står nemlig på fem fede og anbefalelsesværdige film fra 1990'erne. Joachim plejer at finde obskure titler, men det er Mikkel, der tager fat i den mest vanvittige film indtil videre i Moovy Podcasts historie.

"Drop Dead Gorgeous" er en fantastisk lille kultfilm med anstrøg af "Heathers" og "American Psycho", hvor en lille by i Minnesota har deres årlige skønhedskonkurrence. Alle vil gerne vinde, og flere vil gøre alt for at sejre – det er sortkomiske satire, når det er bedst, og så består besætningen af Kirsten Dunst, Ellen Barkin, Denise Richards, Kirstie Alley, Allison Janney, Brittany Murphy og Amy Adams. Wow!

HØR OGSÅ: SPOTLIGHT #12 - GOODFELLAS (1990) M. PETER SKJØTT

Joachim har taget to film med, der begge er baseret på skuespil, og der begge har "..." i deres titler. Det er en ren tilfældighed, men titlerne er valgt af meget bestemt årsager.

"Noises off..." og "What Happened Was..." er nemlig to fremragende film. Den første er en underholdende screwball-komedie af Peter Bogdanovich, hvor den anden er et sortkomisk, akavet og rørende komediedrama skrevet og instrueret Tom Noonan (Francis Dollarhyde fra "Manhunter"!).

Mikkel har fundet et par provokerende film frem, der med deres perverse og seksuelle omdrejningspunkter stikker lidt til os som mennesker. Atom Egoyans "Exotica" er fuld af stil, gode præstationer og en masse spændende subtext, hvor den græske "Singapore Sling" er... det må du hellere høre fra Mikkels mund!

Vi lyttes ved!

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Fem til fredag #28 – 5 film fra 90’erne du skal se!

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen