Trailer: Første trailer til Lone Scherfigs "Pigen der fortalte film"

Instruktøren bag "Italiensk for begyndere" er klar med en spansksproget hyldest til filmmediet.

Danske Lone Scherfig har haft masser af succes som filmmager i både ind- og udland.

Herhjemme har hun bl.a. instrueret dogme-megahittet "Italiensk for begyndere" og afsnit af tv-serier som "Taxa" og "Krøniken", mens hun uden for Danmark har begået store internationale produktioner som "An Education" med Carey Mulligan og "Their Finest Hour" med Bill Nighy.

Se også: Moovy TV møder Bill Nighy!

Nu får vi så snart lov til at se Scherfigs seneste udenlandske drama i form af "Pigen der fortalte film", som foregår i Chile og bærer originaltitlen "La Contadora de Películas". Traileren kan ses herunder.

Den spansksprogede "Pigen der fortalte film" er en spansk, fransk og chilensk prestigeproduktion baseret på romanen af samme navn af den store chilenske forfatter Hernán Rivera Letelier.

Historien udspiller sig alleryderst på verdenskortet – i en afsides minelandsby midt i Chiles ubarmhjertige Atacama-ørken. Her bor den unge Maria med sine forældre og tre brødre. Familien knokler for at få tingene til at hænge sammen, og hverdagen rummer ikke mange glæder. Der er dog ét lys i denne golde verden. Et sted, hvor magien lever: Den lokale biograf.

Men efter at en eksplosion i minen forandrer familiens liv, har de nu kun råd til at sende ét familiemedlem i biografen. Maria udviser et stort talent som historiefortæller og får derfor opgaven at se filmene for derefter at genfortælle dem for familien. Årene går, og Marias liv ændres i takt med Chiles historie. Før hun ved af det, er hendes livlige fortællinger samlingspunktet for hele byen, der lider under politisk uro og mere end nogensinde før har brug for eskapisme og håb.

På rollelisten finder man bl.a. Daniel Brühl ("Captain America: Civil War") og Bérénice Bejo ("The Artist"). Filmen får dansk biografpremiere den 2. maj, og traileren kan ses her:

Kommentarer

Første trailer til Lone Scherfigs "Pigen der fortalte film"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen