Trailer: Jeffrey Wright spiller en løgnagtig forfatter i første trailer til Oscar-favoritten "American Fiction"

Cord Jeffersons instruktørdebut har allerede vundet adskillige priser og store roser for sit satiriske blik på racestereotyper i USA.

Tilbage i september vandt "American Fiction" publikumsprisen på den prestigefyldte Toronto-filmfestival for snuden af bl.a. Alexander Paynes "The Holdovers" og Hayao Miyazakis angiveligt sidste film, "Drengen og hejren".

Så derfor er der naturligvis store forventninger til Cord Jeffersons komediedrama, som flere amerikanske medier allerede omtaler som en af næste års store Oscar-favoritter. Den første trailer udkom for nylig og kan ses herunder.

I filmen spiller Jeffrey Wright hovedrollen som forfatteren Thelonious 'Monk' Ellison, som er ekstremt frustreret over sin manglende popularitet – særligt fordi flere andre sorte forfattere opnår stor succes ved at omfavne de stereotyper om sorte, som Monk foragter. Så under et alias skriver Monk i protest en bog, der netop svælger i fordomme og klichéer, og derfor står han i en unik situation, da bogen bliver et megahit, og alle nu vil tale med hans fiktive alter ego.

"American Fiction" er instrueret og skrevet af Cord Jefferson, som har arbejdet på prominente tv-serier som "Succession" og "Watchmen". Hans manuskript er baseret på romanen "Erasure" af Percival Everett.

Se også: Første flotte trailer til den nye "Farven lilla" – med billeder af danske Dan Laustsen

Wright er primært kendt for biroller i film og tv-serier som "Angels in America", "The Batman", "Syriana", "W.", "The Hunger Games"-franchisen og flere af de nyere Bond-film, hvori han spillede 007's trofaste CIA-kollega, Felix Leiter.

Men oven på sin hovedrolle-indsats i HBO's "Westworld" får den 57-årige Wright med "American Fiction" tilsyneladende omsider sit store filmgennembrud som hovedrolleindehaver.

Ud over Wright medvirker bl.a. Ellis Ross, Sterling K. Brown, Issa Rae, John Ortiz, Erika Alexander, Leslie Uggams og Adam Brody i "American Fiction", som i skrivende stund ikke har en dansk premieredato.

Filmen udkommer i USA den 15. december og formentlig på Amazons streamingtjeneste, Prime Video, tidligt i 2024, idet filmen produceres og distribueres af MGM, der ejes af Amazon. Se den omtalte trailer her:

Kommentarer

Jeffrey Wright spiller en løgnagtig forfatter i første trailer til Oscar-favoritten "American Fiction"

  • ★★★★★0

    Det ser simpelthen fantastisk ud, fed id’e som desværre er tættere på virkeligheden end man ville ønske, men her tages situationen og køre op til 11.

    Jeffry Wright ser herlig veloplagt ud, og blir fedt at se, hvordan det hele bare ekskaler.

    Elwood30-10-23 09:03

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen