Trailer: Se teaseren til det drømmeagtige drama "Den næstsidste"

Debutinstruktør understreger, at potentialet i dansk film langtfra er udtømt.

Det er ingen hemmelighed, at dansk film siden midten af 2010'erne har gennemlevet en kreativ udvikling, der nærmer sig Dogmefilm-perioden i 90'erne. Og selv coronakrisen kan ikke holde de mange nye talenter tilbage, der breder sig over flere genrer end nogensinde.

Dét understreger debutinstruktør Jonas Kærup Hjort med "Den næstsidste", der senere på måneden har verdenspremiere på en af verdens største filmfestivaler: Tallinn Black Nights Film Festival. Det fremgår af en pressemeddelelse.

"Den næstsidste" beskrives som en kafkask fortælling om en ubetydelig vandaflæser, der ankommer til en afsides bygning for at aflæse beboernes vandmålere. Inden han ved af det, befinder manden sig indespærret i en uendelig labyrint af forhindringer. I forsøget på at slippe ud af bygningen, vendes der op og ned på virkelighedsopfattelsen, rationalet og resterne af hans menneskelige eksistens.

Læs også: "Mænd der hader kvinder"-instruktør arbejder på ny dansk film

I hovedrollen som vandmåleren ses Joen Højerslev. I øvrige roller ses bl.a. Joen Bille, Anne Fletting, Malene Melsen, Hanne Uldal, Ina-Miriam Rosenbaum og Stine Schrøder Jensen.

Filmen er skrevet, instrueret og klippet af Jonas Kærup Hjort, der færdiggjorde sin uddannelse som filminstrktør på Den Danske Filmskole i 2017. Siden har han gjort sig bemærket som vinder af FilmFyns Talentpris i 2017 samt modtaget adskillige udnævnelser på internationale kortfilmsfestivaler – heriblandt tre priser ved Ekko Shortlist Awards 2018 for afgangsfilmen "Om en måned", som ved sin premiere blandt andet fik fem hjerter i Politiken.

Udover verdenspremieren i Estland senere i november er "Den næstsidste" som én af otte danske spillefilm også udtaget til årets særudgave af CPH PIX, der afholdes til december. Filmen får ordinær dansk biografpremiere i 2021.

Se teaseren herunder:

Kommentarer

Se teaseren til det drømmeagtige drama "Den næstsidste"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen