Moovy Exclusive: Blodig Weekend-foromtale: Emelie

Den amerikanske home-invasionfilm "Emelie" er en perle på den moderne horrorhimmel og bliver vist på Blodig Weekend. Ofte er det ikke til at stole på dansk biografdistribution, når det kommer til de bedste film inden for den mere uhyggelige genre; det er "Emelie" et godt eksempel på.

Blodig Weekend er Danmarks eneste filmfestival for genrefilm, gerne af den blodige slags. Denne festival kommer i år til at køre i Cinemateket, hvor der som altid også vil være mulighed for at købe alskens ting og filmnørdede sager under Collector’s Market, der løber af stablen om lørdagen. Gennem hele weekenden vil der være gæster i form af instruktører, fester og introduktioner til de viste film. Det er her, man skal gå hen, hvis man vil se det bedste, genren har at byde på i år – og det bliver ikke meget bedre end den myrekrybende "Emelie".

Tre børn skal babysittes, men da den sædvanlige babysitter er syg, springer hendes veninde, Anna, til. Men Anna er slet ikke Anna, og snart går gale streger over i forkerte signaler og perverse indslag. Da den ældste søn dog begynder at opsnuse, hvad den nye "babysitter" i virkeligheden vil, bliver han nødt til at bruge alle sine ressourcer på ikke bare at overleve, men også redde sine yngre søskende fra en sindsforvirret psykopat med en fløjlsblød stemme og et venligt, flirtende smil. "Emelie" er en forstyrrende, herlig blanding af moderne horror à la Ti West og Adam Wingaard, men har også en helt klar forbindelse til den førte "Halloween". Bare se filmens første scene, der er et næsten perfekt eksempel på rædsel på åbenlys dag.

Blodig Weekend kører fra 28. til 1. november i Cinemateket. "Emelie" spiller søndag 1. november kl. 17.00.

Foromtalen bringes i samarbejde med horrorfilm-eksperten Nadia Parbo fra Cineasten.dk.

Kommentarer

Blodig Weekend-foromtale: Emelie

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen