Moovy Exclusive: CPH PIX 2017 - dag 11: Neil Gaiman og dødskult

11. dag på CPH PIX byder på en Neil Gaiman-filmatisering og den Lovecraft'iske "The Endless".

Dagens første film var John Cameron Mitchells "How to Talk to Girls at Parties", der virkede til at være en måde at vende tilbage til det univers, Mitchell elsker højest: det campede og det kitchede. Om det var nok til at vække mig denne lange søndag, var et spørgsmål, jeg gerne ville have besvaret hurtigt. Det kunne den heldigvis, for der er ikke et kedeligt øjeblik i Mitchells nye epos. Desværre havde den mange andre mangler.

"How to Talk to Girls at Parties" er baseret på Neil Gaimans korte novelle af samme navn, men har ikke meget andet tilfælles med den end en fest i begyndelsen og tre karakterer, der figurerer mere eller mindre regelmæssigt i filmen. Det gør ikke så meget. Det, der gør noget, er den ultimativt uinteressante morale, der figurerer i filmens tredje akt.

Rumvæsener er ligeså ignorante som mennesker på Planeten Jorden, og efter en monolog om at leve og eksistere i stedet for at tage dommedag i forkøbet, må denne anmelder indrømme, at hendes øjne begyndte at himle. For er der noget værre end en film, der bliver nødt til at statuere sin egen morale via en monolog? Jeg kan ikke komme på meget. Udover det: tjoh. Sommetider var der da fine øjeblikke.

Næ, hvis det er ægte kvalitet og interessante kendsgerninger, der skal til, så er "The Endless" svaret. Som fan af Justin Benson og Aaron Moorhead er det svært ikke at forsvinde ind i det univers, "The Endless" tilbyder: To brødre tager tilbage til den UFO-dødskult, de flygtede fra for ti år siden.

I modsætning til "How to Talk to Girls at Parties" er der her en skjult morale under den medrivende fortælling, der sender ledetråde til makkerparrets "Resolution" og indeholder lige så meget Lovecraft som første sæson af "True Detective". Med "The Endless" viser Moorhead og Benson, at de endnu er interessante at følge, og der skal nok være flere udover undertegnede, der venter i spænding på, hvad end de finder på næste gang.

Kommentarer

CPH PIX 2017 - dag 11: Neil Gaiman og dødskult

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen