Moovy Exclusive: Musikfilm Festival 2022: "Creation Stories"

Historien om en mand og et pladeselskab, der var med til at sætte britisk musik på landkortet igen.

Musikfilm-festivalen i Cinemateket er i fuld gang, og programmet byder på et væld af dokumentarer og koncertoptagelser, der stimulerer hjernen, såvel som danseskoene.

Der er dog også enkelte film på programmet, der hverken er dokumentar eller koncertfilm, men som alligevel taler til dit indre musikhjerte. Sådan en film er "Creation Stories".

Læs også: Musikfilm Festival 2022: "Dio: Dreamers Never Die"

"Creation Stories" fortæller historien om pladeselskabsbossen Alan McGee, der var med til at grundlægge Creation Records. McGee var manden, der opdagede bands som The Jesus and Mary Chain, My Bloody Valentine og ikke mindst Oasis, og han var på den måde med til at bringe britisk musik tilbage i førersædet op igennem 90'erne.

Desuden var han barndomsven og tidligere bandkammerat med frontmanden for Primal Scream, Bobby Gillespie. Ikke ulig "24 Hour Party People" er det en fortælling om en stor excentriker fra den nordengelske muld, der har et bankende, blødende hjerte for den britiske musikscene.

I hovedrollen som Alan McGee finder vi Ewen Bremner der nok især huskes for sin præstation som Spud i "Trainspotting". Filmen nærer dog også et åndeligt slægtskab til netop "Trainspotting" i mere end en forstand, da forfatteren bag "Trainspotting", Irvine Welsh, i samarbejde med Dean Cavanagh har skrevet manuskriptet. 

"Creation Stories" vises i Cinemateket på lørdag. Filmen introduceres af journalist Henrik Queitsch, og efter filmen er baren åben, mens der spilles op til dans. Den oplagte måde at tilbringe en lørdag aften på.

Creation Stories

Lørdag 24/9 kl 19.00

Læs mere og køb billetter her.

Se traileren her:

Kommentarer

Musikfilm Festival 2022: "Creation Stories"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen