Basketball-stjerne pønser på at genoplive "Friday the 13th"

NBA-stjernen LeBron James skal muligvis producere nyt reboot af slasherfilmserien.

Mens det nyeste kapitel i "Halloween"-franchisen går sin sejrsgang i biograferne, lægges der – måske knap så overraskende – an til endnu en fortælling i en anden klassisk slasherføljeton. Hockeymaskemorderen Jason Voorhees fra "Friday the 13th"-filmene kan nemlig være på vej tilbage til det store lærred – og endda med hjælp fra uventet kant.

NBA-stjernen LeBron James kan således blive manden, der genopliver Jason (for gud ved hvilken gang). Basketballspilleren er angiveligt interesseret i at styrke sin profil i Hollywood – han har i forvejen allerede optrådt foran kameraet i komedien "Trainwreck" – og vil nu prøve sig af som producer. Med sig har han sit eget produktionsselskab, SpringHill Entertainment, som for tiden prøver at indgå en aftale med Vertigo Entertainment, der sidder på rettighederne til "Friday the 13th".

kamp om rettighederne

Netop Vertigo Entertainment har ikke altid stået med sådan et regulært trumfkort, som slasherfranchisen efterhånden må siges at være. Manuskriptforfatter Victor Miller, der i start-80'erne skrev den første "Friday the 13th", står i spidsen for selskabet, men først for nylig fik Miller rettens ord for, at rettighederne til fremtidige produktioner i serien tilhører ham. Tidligere har Sean S. Cunningham, som instruerede den originale gyser, kontrolleret filmserien bag kulisserne.

Den seneste gyserfilm om Jason og Crystal Lake-lejren udkom tilbage i 2009 og forsøgte at reboote historien med hjælp fra Michael Bays produktionsselskab Platinum Dunes. Der blev siden barslet med en fortsættelse, men projektet løb ud i sandet. I alt er det blevet til tolv "Friday the 13th"-produktioner, hvor Jason undervejs både har været en tur i det ydre rum og i clinch med et andet horrorikon, Freddy Krueger.

Kommentarer

Basketball-stjerne pønser på at genoplive "Friday the 13th"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen