Dansk filmisk spil udstilles på ikonisk museum i New York

"Inside" udstilles på The Museum of Modern Art side om side med "Pac-Man", "Tetris", "The Sims" og "Minecraft".

Få danske computerspil har haft en så stor kunstnerisk indflydelse som "Inside" produceret af Playdead.

Museum of Modern Art (MoMA) i New York har derfor valgt at udstille den danske titel sammen med en række andre ikoniske computerspil. Og blandt de 35 udvalgte spiltitler optræder det det store, danske indie-hit altså, som dermed også optages i MoMAs permanente samling. Det skriver Version2.

Det danske platformspil kommer til at stå side om side med sværvægtere som "Tetris", "Space Invaders", "Pac-Man", "Tetris", "The Sims" og "Minecraft".

Se også: Dansk selskab laver James Bond-videospil - se teaseren!

"Det er en kæmpe anerkendelse, at 'Inside' er kommet i det selskab. 'Tetris', 'Space Invaders' og 'Pac-Man' har jeg haft store oplevelser med, længe inden det gik op for mig, at jeg selv kunne udvikle spil," siger Arnt Jensen, der er stifter af Playdead og skaber af "Inside".

"Inside" udkom tilbage i 2016 til stor anerkendelse og vandt blandt andet fire BAFTA-priser ved British Academy of Film and Television Arts' årlige prisuddeling i 2017. 

Spillet indgår i MoMAs udstilling, "Never Alone: Video Games and Other Interactive Design". Her præsenterer MoMA bemærkelsesværdige spillemaskiner, computerspil, apps og hjemmesider fra 1960'erne og frem til i dag. Udstillingen kan opleves frem til sommeren 2023.

Kommentarer

Dansk filmisk spil udstilles på ikonisk museum i New York

 • 2

  Fuldt fortjent. Det spil er fantastisk. Forrygende stemning og eksemplarisk "environmental storytelling".

  Elgsdyr24-09-22 15:18

 • 0

  Vidste ikke det var dansk? 

  Men meget stemningsfuldt og også ret uhyggeligt spil.

  Ronni Pedersen26-09-22 18:14

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen