Disney udgiver filmudgave af musical-hittet "Hamilton"

Disney har betalt hele 500 mio. kroner for filmrettighederne til det prisbelønnede Broadway-stykke.

Disney har dog ikke tænkt sig at lave en "ordinær" flimatisering af musicalen, som er skrevet af Lin-Manuel Miranda, der tidligere har medvirket i Disney-filmen "Mary Poppins vender tilbage" og skrevet adskillige sange til Disney-animationsfilmen  "Vaiana".

I stedet er der tale om en filmet opførelse af musicalen på Broadway, udført af det oprindelige skuespillerhold tilbage i 2016.

Flere kilder betegner dog stadig den kommende "Hamilton"-film som en "filmisk" oplevelse, der "kombinerer det allerbedste fra teaterverdenen og filmmediet. Det er en helt ny måde at opleve 'Hamilton' på."

Den oprindelige "Hamilton"-musical blev et gigantisk hit og har indtjent godt 635 mio. dollars alene på Broadway. Den er dog ikke kun blevet opført i New York, men også i adskillige amerikanske byer og i London. Stykket vandt i sin tid hele 11 Tony-priser (teaterverdenens Oscar) samt en Pulitzer-pris.

"Hamilton" beretter om en af USA's grundlæggere, Alexander Hamilton, som voksede op i fattige kår, men som i slutningen af 1700-tallet blev en af landets mest magtfulde og indflydelsesrige politikere.

"Hamilton"-filmen udkommer i USA den 15. oktober 2021, og det vides endnu ikke, om filmen også udkommer i Danmark.

Kommentarer

Disney udgiver filmudgave af musical-hittet "Hamilton"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen