"Lad den rette komme ind"-tv-serie bevæger sig fremad

Projektet har efterhånden ligget i kisten i mange år...

For lige knap 15 år siden blev en vaskeægte horror-sensation lanceret i vores svenske naboland, da Tomas Alfredsons "Lad den rette komme ind" landede i biograferne.

Filmen udspiller sig i start-80'erne, hvor den ensomme og mobbede dreng Oskar bliver gode venner med Eli, som viser sig at være en oldgammel vampyr fanget for evigt i en lille piges krop.

Amerikanerne var også vilde med filmen, og i 2010 lavede "The Batman"-instruktøren Matt Reeves et hæderligt remake, "Let Me In", som havde Kodi Smit-McPhee ("The Power of the Dog") og Chloë Grace Moretz ("Kick-Ass") i hovedrollerne.

Men derudover har en amerikansk tv-serie baseret på den oprindelige svenske film (som tog afsæt i John Ajvide Lindqvists roman af samme navn) længe ligget i støbeskeen. Vi skrev endda om den her på Moovy helt tilbage i august 2016. Men nu ser det ud til, at serien omsider er på vej ud af starthullerne.

Læs også: "Blacula"-reboot er på trapperne

Deadline fastslår i hvert fald, at skuespillerne Željko Ivanek og Fernanda Andrade netop er blevet hyret til at spille to af seriens bærende roller.

Fernanda Andrade spillede hovedrollen i gyseren "The Devil Inside" og har bl.a. medvirket i tv-serierne "Next" og "Sons of Anarchy", mens Ivanek bl.a. har medvirket i Ridley Scott-filmene "Hannibal", "Black Hawk Down" og "The Last Duel" – i sidstnævnte spillede han en aldrende præst, Le Coq, der forsvarer voldtægtsforbryderen Jacques Le Gris (Adam Driver).

I "Lad den rette komme ind"-serien (som altså døbes "Let the Right One In" i USA ligesom den oprindelige, svenske film) spiller Andrade moderen til pigen Eleanor, der ti år tidligere blev bidt og forvandlet til en vampyr. Pigens far, Mark, spilles af Demián Bichir ("The Hateful Eight"), som konstant kæmper for at skaffe frisk menneskeblod til sin datter.

Plottet i serien afviger altså lidt fra det i den oprindelige roman/film, hvor vampyrpigen blot havde en værge. Rollelisten byder også på navne som Grace Gummer, Madison Taylor Baez og Nick Stahl.

Flere af skuespillerne fra den nye series pilotafsnit er allerede blevet erstattet, og tilbage i 2017 blev en anden tv-pilot produceret, som desværre ikke blevet startskuddet til en ny serie – i den serie skulle den norske "Mission: Impossible - Fallout"-skuespiller Kristoffer Joner spille vampyrpigens værge, og tilbage i 2018 talte Moovy TV lidt med Joner om den droppede tv-serie:

Kommentarer

"Lad den rette komme ind"-tv-serie bevæger sig fremad

  • ★★★★★★0

    Fedt at det kommer til at ske. Jeg ville ønske at det blev med svenske skuespillere, som i den originale film - det mister ofte noget af charmen når det oversættes.

    Kastaniemanden viser at man sagtens kan lave succes ud fra udgangspunktet.

    Wayne 7-02-22 13:05

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen