Musikfilm på vej om et af Englands største rockbands gennem tiderne

Succesen med "La La Land" tegner sig til blot at være starten på en bølge af musicals, der genvinder lidt af genrens gloriøse betydning i Hollywood. De store studier finkæmmer markedet for leveringsdygtige koncepter, og søgningen går udover USA's grænser.

Således skulle en filmatisering af den biografiske musical "Sunny Afternoon", som fortæller om den britiske gruppe The Kinks' tidlige år i 1960'erne, være under udvikling.

The Kinks med brødrene Ray og Dave Davies i spidsen havde deres storhedstid i 60'erne, hvor de med senere standarder i rockens sangskat som "You Really Got me", "Waterloo Sunset" og netop "Sunny Afternoon" både var med til at tage forskud på punken samt beskrive den britiske samtid med en særlig kærlighed til arbejderklassen og landidyl.

Manuskript af manden bag "The Road"

Manuskriptforfatteren Joe Penhall er en central brik i projektets overførsel fra scenen til det store lærred. Han var selv idemand bag den prisvindende musical fra 2014, hvor han fik hovedkraften bag The Kinks, Ray Davies, til at sørge for musikken. Penhalls resume tæller dog også et par filmmanuskripter med "The Road" med Viggo Mortensen som det mest fremtrædende.

Producerne håber at kunne overtale Dexter Fletcher ("Eddie the Eagle") til at instruere musicalen, idet han tidligere har gjort et fornemt arbejde med at fortælle den livsbekræftende historie om det skotske band The Proclaimers i "Sunshine on Leith".

Der er delte meninger om, hvad man synes om periodiske musikfilm som "Dreamgirls" og "The Doors", der for nogle nærmer sig grænsen til ren karikatur, mens andre hylder den genskabte tid. Filmene har dog ofte et fornuftigt udgangspunkt – den gode musik.

Kommentarer

Musikfilm på vej om et af Englands største rockbands gennem tiderne

  • ★★0

    Hilser nyheden velkommen. Elsker The Kinks, der når de var bedst, hvilket de ofte var, var fuldt på højde med The Beatles. Fantastisk gruppe med geniet Ray Davies som primus motor. 

    Thomas Fenger25-04-17 16:45

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen