Niels Arden Oplev laver dansk gidseldrama

Anders Thomas Jensen skriver manuskriptetet til filmen, der har Esben Smed og Anders W. Berthelsen i hovedrollerne.

Nu kommer den dramatiske historie om den danske fotograf Daniel Rye, der blev holdt som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i over et år, som ny dansk film. Filmen baseres på Puk Damsgårds bog "Ser du månen, Daniel".

Niels Arden Oplev skal instruere, Anders Thomas Jensen har skrevet manuskriptet, og på rollelisten ses Esben Smed og Anders W. Berthelsen i hovedrollerne.

Niels Arden Oplev har tidligere stået bag film som "Mænd der hader kvinder", "Drømmen" og senest det udskældte amerikanske remake "Flatliners". Anders Thomas Jensen har tidligere skrevet Susanne Biers Oscar-belønnede "Hævnen" og stået bag kameraet på "Blinkende lygter", "Adams æbler" og "Mænd og høns".

En fortælling med stor følelsesmæssig dybde og intense momenter af både sorg og glæde

Da Puk Damsgårds bog udkom i efteråret 2015 solgte den over 100.000 solgte eksemplarer. Damsgård glæder sig over, at en film nu bliver en realitet. Hun udtaler i en pressemeddelelse:

"Det er fantastisk, at historien får et liv – et nyt og andet liv – på lærredet. Jeg har fulgt processen fra sidelinjen, og jeg glæder mig meget til at se resultatet. Da jeg skrev på bogen, tænkte jeg tit, hvilken fremragende film Daniel og hans families historie kunne blive. Simpelthen fordi virkeligheden overgår fantasien."

Niels Arden Oplev fortæller i pressemeddelelsen om projektet:

"Visionen er enkel: At bringe os så tæt som muligt på de intense hændelser og udfordringer, som Daniel Rye og de mennesker omkring ham, der blev berørt af hans tilfangetagelse, gennemgik. Det er en fortælling med stor følelsesmæssig dybde og intense momenter af både sorg og glæde. En historie om intet mindre end liv og død, overlevelse og om at hele sit sind. En historie, som kommer meget tæt på virkeligheden."

"Ser du månen, Daniel" får et budget på 41 mio. kr. og optages over ti uger i Trollhättan i Sverige samt i Aarhus, Jordan og Canada. Den forventede biografpremiere er sat til 19. september 2019.

Kommentarer

Niels Arden Oplev laver dansk gidseldrama

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen