Nikolaj Arcels "Bastarden" udtaget til hovedkonkurrencen i Venedig

For første gang siden 1990 er en dansk spillefilm i kamp om Guldløven på prestigefyldte filmfestival.

"Bastarden" optrapper sit internationale fokus. I dag er det nemlig annonceret, at Nikolaj Arcels storfilm deltager i hovedkonkurrencen på årets Venedig Filmfestival. Dermed vil filmen dyste om Guldløven og en række andre priser. Det skriver DFI.

Det er første gang siden Helle Ryslings "Sirup" fra 1990 det er sket for en dansk spillefilm, mens Joshua Oppenheimers dokumentarfilm, "The Look of Silence", var udtaget i 2014. Tilbage i 1955 vandt Carl Th. Dreyer Guldløven for "Ordet".

LÆS OGSÅ: ZENTROPA OFFENTLIGGØR CASTET TIL STORFILM MED MADS MIKKELSEN

Nikolaj Arcel er beæret over udtagelsen og udtaler:

"Da jeg var ti år gammel tog min far mig i biografen for at se Viscontis Døden i Venedig. Jeg havde overhovedet ingen anelse om hvad den handlede om, men jeg var dybt optaget af den. Den oplevelse cementerede to ting for mig: Min kærlighed til italienske film og mit livslange forhold til byen Venedig. Jeg har svært ved at udtrykke hvor beæret og glad jeg er for, at "Bastarden" er blevet udvalgt til hovedkonkurrencen."

Ombord på filmen, der er baseret på Ida Jessens bestseller "Kaptajnen og Ann Barbara" fra 2020, ses en række yderst velkendte ansigter fra dansk film. Superstjernen Mads Mikkelsen står øverst på plakaten, som også tæller Amanda Collin ("En frygtelig kvinde"), Simon Bennebjerg ("Pagten"), Gustav Lindh ("Dronningen"), Morten Hee Andersen ("Krysantemum") og Jacob Lohnmann ("De frivillige"). Nikolaj Arcel har skrevet manuskriptet sammen med Anders Thomas Jensen ("Retfærdighedens ryttere").

I filmen følges den fattige soldat Ludvig Kahlen (Mikkelsen), som ankommer i 1755 til den golde jyske hede med et eneste mål; at følge kongens kald om at opdyrke jorden og derved selv opnå rigdom og ære. Men Kahlen får hurtigt en fjende. Den nådesløse godsejer, Frederik de Schinkel (Benneberg), som mener, at heden tilhører ham og ikke kongen. Da de Schinkels fæstebonde stikker af sammen med sin hustru Ann Barbara (Collin) og søger tilflugt hos Kahlen, sætter godsejeren alt ind for at drive Kahlen væk og samtidig få en grusom hævn. 

Det forventes, at "Bastarden" får verdenspremiere 1. september i begyndelsen af Venedig Filmfestival. 

Den danske premiere er 5. oktober i år.

Kommentarer

Nikolaj Arcels "Bastarden" udtaget til hovedkonkurrencen i Venedig

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen