Skuespilleren Ben Cross er død, 72 år gammel

Den garvede englænder spillede bl.a. en af hovedrollerne i Oscar-vinderen "Chariots of Fire" og Spocks far i J.J. Abrams' "Star Trek".

Ben Cross døde i går i Wien efter kort tids sygdom. Det bekræfter Cross' agent over for Variety. Det er ellers blot ti dage siden, at Cross indspillede sin sidste scene til den kommende gyser "The Devil's Light".

Cross tog hul på skuespillerkarrieren i en tidlig alder og medvirkede i flere teaterstykker i skoletiden. Men efter at have forladt skolen, arbejdede han skiftevis som vinduespudser, tjener og tømrer.

Men som 22-årig blev han optaget på Londons prestigefyldte skuespillerakademi, og i 1976 debuterede han foran kameraet i krigsfilmen "A Bridge Too Far".

I 1981 fik Cross sin karrieres nok største rolle i form af atleten Harold Abrahams i det autentiske sportsdrama "Chariots of Fire" (på dansk: "Viljen til sejr") som vandt fire Oscars, inklusive Bedste film og Bedste musik.

Derudover er Cross' CV bl.a. prydet af skurkeroller i "First Knight" og tv-serien "Banshee", en bærende hovedrolle i den fjerde "Species"-film, "Species: The Awakening", samt rollen som Spocks far, Sarek, i J.J. Abrams' succesfulde "Star Trek"-reboot fra 2009.

Ben Cross efterlader sig sin hustru, Deyana Boneva Cross, samt deres to børn, Lauren og Theo.

Kommentarer

Skuespilleren Ben Cross er død, 72 år gammel

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen