"X-Men: Dark Phoenix"-instruktør skal lave ny "Battlestar Galactica"-film

Simon Kinberg skal både skrive og producere den nyeste nyfortolkning af den legendariske sci-fi-serie fra 1970'erne.

Den garvede filmmager Simon Kinberg springer fra én populær sci-fi-franchise til en anden, idet han forlader "X-Men"-filmuniverset for at overtage styringen på Universals næste "Battlestar Galactica"-projekt.

"Battlestar Galactica" var en tv-serie tilbage i 1970'erne, som udfolder sig i en fjern afkrog af universet, hvor menneskeheden praktisk talt bliver udryddet af en gruppe morderiske robotter – de såkaldte cylons. Med maskinerne lige i hælene kæmper de få overlevende mennesker for at nå frem til den mytiske planet Jorden.

Serien kørte ikke længe, idet den var dyr at producere og ikke høstede voldsomt imponerende seertal. Alligevel affødte den flere spin-offs og (ikke mindst) et tv-reboot af samme navn, der kørte fra 2004 til 2009, og som vandt talrige priser og generelt anses som en af tv-historiens bedste sci-fi-serier.

Både nye "Battlestar Galactica"-tv-serier og -film har længe været sejlivede emner på rygtebørsen, og nu har vi endelig fået en officiel udmelding: en "Battlestar Galactica"-spillefilm er på vej, og førnævnte Kinberg skriver og producerer den.

Det er endnu uvist, hvem der skal instruere filmen, som i øvrigt ikke har nogen tilknytning til de foregående "Battlestar Galactica"-serier og således bliver et helt nyt reboot.

Læs også: "X-Men: Dark Phoenix"-instruktør planlagde oprindeligt at dele filmen op i to dele

"'Battlestar Galactica' er en hellig gral inden for science fiction-genren," siger Kinberg og fortsætter: "Jeg glæder mig til at bidrage med noget helt nyt til franchisen, som samtidigt vil ære alt det, der har gjort franchisen så ikonisk og sejlivet."

Universal arbejder også på en ny "Battlestar Galactica"-serie, som har "Mr. Robot"-skaberen Sam Esmail som kreativ drivkraft, men Kinbergs film har heller ikke noget at gøre med Esmails tv-projekt. Det vides ikke, hvornår de to "Battlestar Galactica"-projekter får lov til at se dagens lys.

Kinbergs CV er en broget størrelse. Mens han producerede den Oscar-nominerede "The Martian" og skrev manuskriptet til den succesfulde "X-Men: Days of Future Past", så har han også skrevet talrige nedsablede mainstreamfilm såsom "xXx 2 - The Next Level", "Jumper", "Fantastic Four" og senest "X-Men: Dark Phoenix", som blev et stort finansielt flop sidste år.

Vi interviewede i øvrigt Kinberg sidste år om netop hans arbejde på "X-Men: Dark Phoenix", som han både skrev, producerede og instruerede. Det interview kan du se her:

Kommentarer

"X-Men: Dark Phoenix"-instruktør skal lave ny "Battlestar Galactica"-film

 • ★★★★★1

  Yikes!

  Zero Cool23-10-20 13:01

 • 3

  Jeg ELSKER Battlestar Galactica reboot serien!

  Men nøj, hvor jeg har bange anelser om denne film lige nu... :-( 

  The Paki Don23-10-20 16:16

 • ★★★★★0

  Kinberg har nu også stået bag et par solide film som producer; The Martian, X-Men: First Class, Deadpool og Logan.

  Altså udover det skrammel, han ellers har lavet - så det kan være han rammer en god dag, man har lov at håbe.

  Jeg kan huske den oprindelige serie, som jeg så på tv - dengang var det stort, ridende på ryggen af SW. Aner ikke hvordan jeg ville se på det i dag.

  Wayne23-10-20 16:35

 • 1

  Jeg ELSKER Battlestar Galactica reboot serien!

  Men nøj, hvor jeg har bange anelser om denne film lige nu... :-( 

  Jep - helt enig :)

  Gormanden23-10-20 16:39

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen