"Game of Thrones"-forfatter bønfaldt HBO om at gøre serien mindst 10 sæsoner lang

George R.R. Martin følte, at serien skulle have brugt langt flere afsnit på at runde sin fortælling ordentligt af.

I dag er der streaming-premiere på den grandiose fantasy-serie "House of the Dragon", som er en prequel til genrens utvivlsomt største tv-serie til dato: "Game of Thrones".

Den serie sluttede i 2019 ovenpå 8 sæsoners gribende, blodig og dramatisk underholdning, som fik så flotte seertal, at der nu ligger adskillige spin-offs i støbeskeen – herunder en tv-serie om den heroiske Jon Snow, en tegnefilmsserie og endnu en prequel-serie.

Men hvis det stod til fantasy-universets skaber, forfatteren George R. R. Martin, så skulle der stadig produceres nye afsnit af den oprindelige "Game of Thrones" den dag i dag.

Se også: Drager og krig hærger Westeros i ny "House of the Dragon"-trailer

Da tv-serien nåede sin 6. sæson, havde den allerede opbrugt Martins kildemateriale, idet forfatteren stadig mangler at skrive de sidste to bind af sin syvdelte bogserie, "A Song of Ice and Fire".

Og derefter var der da også mange fans, der følte, at serien fik lige lovlig travlt med at runde historien af – hvilket angiveligt bl.a. skyldtes, at seriens hovedforfattere/-producere, D. B. Weiss og David Benioff, mægtig gerne ville væk fra HBO og lave et "Star Wars"-projekt (som alligevel blev skrottet) og flere velbetalte projekter hos Netflix.

Særligt seriens 8. sæson blev kritiseret af fans og kritikere – knap 250.000 seere har tilsammen givet seriens sidste afsnit, "The Iron Throne", en gennemsnitskarakter på sølle 4 ud af 10.

"Jeg tabte kampen."

Og Martin afslører over for The Wall Street Journal (via Variety), at han kæmpede for at overbevise Weiss, Benioff og HBO om, at der skulle langt flere episoder til at runde serien ordentligt af:

"Jeg fortalte dem, at vi skulle bruge mindst 10 sæsoner og måske 12 eller 13. Jeg tabte kampen."

Samtidigt afslører Martin, at selvom han arbejdede som producer på serien og skrev manuskripterne til fire episoder, så havde han praktisk talt intet at gøre med seriens sidste par sæsoner:

"Jeg bidrog intet til de sidste sæsoner – ud over at jeg naturligvis havde opfundet verdenen, historien og alle karaktererne. Jeg har langt større indflydelse på 'House of the Dragon', end jeg havde på den oprindelige serie."

Som sagt er 1. sæson af "House of the Dragon" netop blevet kickstartet i dag på HBO Max.

Kommentarer

"Game of Thrones"-forfatter bønfaldt HBO om at gøre serien mindst 10 sæsoner lang

 • 0

  I en tid, hvor alt malkes ned til sidste atom, så er det da også påfaldende, at de ikke strækkede den så langt som muligt. Gad vide hvad tankerne bag ikke at gøre det har været... især nu hvor der så er kommet en spin-off.

  Har ikke selv nogen interesse i Games of Thrones, så er personligt ligeglad, men det undrer mig bare. Havde der ikke været en spin-off, så kunne jeg også synes, at det var lidt sejt og antikommercielt. 

  ZimaBlue22-08-22 14:59

 • ★★1

  Gad vide hvad tankerne bag ikke at gøre det har været.

  At skaberne fik tilbudt en Star Wars-serie.

  NFT22-08-22 15:05

 • 1

  Hvorfor skrottede man ikke bare D. B. Weiss og David Benioff, da de åbenbart intet kan på egen hånd, og fandt nogle andre producere?

  Og hvis Tv-serien burde have været op til 13 sæsoner, hvordan har han så tænkt sig at få presset afslutningen af bøgerne ned i 2 bøger?

  Johnny4222-08-22 17:30

 • 0

  Serien fulgte jo et bogforlæg, som ophørte. Man kunne godt have skrevet mere ind, men rammen var jo sat.

  Det var en fin slutning, ikke perfekt. Den skulle og kunne ikke været trukket længere. 

  Nickell22-08-22 21:18

 • 0

  Sidste sæson var jo ren spillefilmslængde for hvert afsnit. Og jeg havde taget sæson 9-10-11-12 ... med også, hvis de havde været der :)
  Men om det så havde været for meget, trods alt, er ikke nemt at vide.

  Ronni Pedersen24-08-22 08:52

 • ★★★★1

  Hvorfor skrottede man ikke bare D. B. Weiss og David Benioff, da de åbenbart intet kan på egen hånd, og fandt nogle andre producere?

  Og hvis Tv-serien burde have været op til 13 sæsoner, hvordan har han så tænkt sig at få presset afslutningen af bøgerne ned i 2 bøger?

  De to sidste bøger står til at blive meget MEGET lange. HVIS de da nogensinde bliver færdige. Jeg er holdt op med at tro på det.

  S. Rico24-08-22 11:00

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen