Tv-serie baseret på det ikoniske pc-spil "System Shock" finder sin instruktør/manuskriptforfatter

Kan et af spilhistoriens absolut bedste spil føre til skabelsen af en af tv-historiens bedste sci-fi-serier?

Tilbage i 1994 udkom et af spilhistoriens helt store trendsættende titler: "System Shock".

Hverken dét spil eller dets fortsættelse, "System Shock 2" fra 1999, blev kommercielle succeser, men de blev skamrost af kritikerne og fremhæves ofte af spilsites og -udviklere som nogle af spilhistoriens mest banebrydende værker – særligt i kraft af deres stemningsmættede universer og mægtige miks af skyde- og rollespilsgenrerne.

Og det mere succesfulde "BioShock"-spil og dets fortsættelser blev udarbejdet af flere af de samme mennesker, der lavede de to "System Shock"-spil, og det fortalte i grove træk den samme fortælling – blot under vandet i 1940'erne frem for i det ydre rum engang i fremtiden.

Et remake af det første "System Shock"-spil og en 3'er er på vej (men begge projekter lader dog vente på sig), og sidste år kom det frem, at der også er en tv-serie baseret på det første "System Shock" på tegnebrættet. Og nu er serien for alvor ved at komme ud af starthullerne.

Læs også: Henry Cavill vil gerne spille hovedrollen i en "Red Dead Redemption"-film

Collider rapporterer nemlig, at den relativt ukendte streamingtjeneste Binge har hyret Greg Russo til både at skrive og instruere serien.

Og Russo har allerede erfaring med at filmatisere populære pc- og videospil. Han skrev manuskriptet til sidste års "Mortal Kombat"-film, og han arbejder p.t. også på filmatiseringer af hhv. det legendariske arkadespil "Space Invaders" og det humoristiske actionspil "Saints Row".

Russo debuterer som instruktør på "System Shock"-serien, og i en pressemeddelelse fastslår Russo: "Jeg er beæret over at få lov til at arbejde side om side med Binge og Nightdive Studios på at vække 'System Shock'-franchisen til live. Jeg har ventet på det rette projekt at debutere som instruktør på, og nu har jeg endelig fundet det."

Det første "System Shock" foregår i år 2072, hvor man spiller en hacker, der vågner op på en rumstation, Citadel, efter seks måneders koma og opdager, at stationens grumme AI, Shodan, har overtaget alle computersystemerne, og at alle besætningsmedlemmerne enten er muteret til grumme monstre eller omdannet til aggressive cyborgs.

Førnævnte Binge er en streamingplatform, som udelukkende producerer indhold baseret på pc- og konsolspil. "System Shock"-serien har endnu ikke fået en premieredato, men det bliver angiveligt gratis at streame den, når den udkommer.

Herunder kan I se en komplet gennemgang af det oprindelige og snart 30 år gamle computerspil:

Kommentarer

Tv-serie baseret på det ikoniske pc-spil "System Shock" finder sin instruktør/manuskriptforfatter

  • ★★★★★2

    Would you kindly not Make this project.

    Elwood30-01-22 11:15

  • ★★★★★1

    FEDT, at der bliver lavet en serie baseret på det bedste spil of all time (eller... SS2 fortjener ret beset den titel, men etteren lagde jo fundamentet og er NÆSTEN lige så godt), men det er fandme øv, at det bliver lavet af en så uerfaren (og ikke just gudsbenådet) fyr til en mærkværdig streamingplatform, som lyder lidt... discountagtig :-/

    The Insider30-01-22 13:25

  • ★★★★★1

    Som Adam Jensen sagde.

    I never asked for this

    Elwood30-01-22 18:20

  • ★★★★1

    Hmmm, I have a VERY bad feeling about this!

    Som Adam Jensen sagde.

    I never asked for this

    Hear! Hear!

    Så hellere noget med Denton brødrerne..

    Klonerne

    Gasivodo30-01-22 19:24

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen