Trailer: Kevin Smith ser tilbage på "Chasing Amy" i ny dokumentar – se traileren

"Chasing Chasing Amy" dykker ned i en af Smiths mest populære og kontroversielle film.

Indie-darlingen Kevin Smiths store gennembrud var debutfilmen "Clerks" fra 1994 om to spydige venner, der arbejder i en bitte kiosk.

Men det var Smiths "Chasing Amy", som tre år senere for alvor fik kritikere til at spærre øjnene op og tage Smith seriøst som ferm historiefortæller.

Moovy TV interviewede i øvrigt Smith tilbage i 2020, hvor vi bl.a. diskuterede netop de to komedier med filmmageren selv:

Se også: An Evening with Kevin Smith and Moovy

"Chasing Amy" handler om en ung tegneserieforfatter, som forelsker sig i en lesbisk kvinde, Amy. Og filmen har siden da fået hård kritik i visse kredse for at postulere, at homoseksuelle kvinder snildt kan skifte seksuel orientering, så længe de bare møder den rette mand.

Og en ny dokumentar dykker netop ned i filmens både forcer og brister, som Smith selv har været meget åben omkring de seneste år, og som han selv prøvede at tage hånd om i en af sine nyere film, "Jay and Silent Bob Reboot".

Dokumentaren er instrueret af den unge Sav Rodgers, som i en TED Talk fortalte, at "Chasing Amy" simpelthen reddede hans liv som barn, hvorefter Smith tog kontakt til Rodgers.

"Chasing Chasing Amy" får verdenspremiere på den prestigefyldte Tribeca-filmfestival den 8. juni, og så udkommer den forhåbentlig på VOD kort tid efter. Traileren kan ses her:

Kommentarer

Kevin Smith ser tilbage på "Chasing Amy" i ny dokumentar – se traileren

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen