Anmeldelse: Birds of Prey

"Suicide Squad"-spin-off er en ufokuseret, uopfindsom og irriterende "Deadpool"-kopi.

David Ayers "Suicide Squad" var en elendig film. Ud af alle nyere DC Comics-film er den nok den værste af dem alle. Imponerende givet det lave niveau, der blev sat med "Justice League" og "Batman v Superman: Dawn of Justice". Én af de eneste ting, der virkede i Ayers makværk, var Margot Robbie som Harley Quinn – hvilket gjorde ønsket om at se mere til hende større. Dette ønske imødekommes med "Birds of Prey", men kvaliteten er heller ikke denne gang australieren værdig.

Noget tid efter begivenhederne i "Suicide Squad" er Harley Quinn og Jokeren gået fra hinanden. Dette knuser den unge psykopat, der forsøger at komme sig over bruddet ved blandt andet at feste natten lang i en klub ejet af gangsteren Roman Sionis (Ewan McGregor). Da folk efterhånden finder ud af Quinns brud med sin store kærlighed, bliver skurkinden snart jagtet af alle dem, hun har generet.

Som i "Suicide Squad" er Margot Robbie i sit es som Quinn. Hendes maniske, kække personlighed og karisma smitter, selvom det er lidt bekymrende, hvordan hendes psykopatiske tendenser glorificeres. McGregor har tydeligt en fest, hvor skotten herligt overspiller sin rolle. Minus et par kampscener er Robbie og McGregor det eneste, der fungerer.

Fortællingen er et rod. Første time bruges på flashbacks, der tager pusten ud af tempoet. Quinn starter med at ytre, at hun vil fortælle historien på sin måde. Bevares, den rodede struktur stemmer overens med hendes kaotiske psyke, men det virker mere som en dårlig undskyldning. Dette er symptomatisk, da "Birds of Prey" ikke er bleg for at indrømme, hvilke klichéer den gør brug af. Som om, at påtalen undskylder anvendelsen. Fint virkemiddel at være fortællemæssigt selvbevidst, men irriterende, når det aldrig udnyttes.

"Birds of Prey" prøver at være "Deadpool", dog uden skarpsindigheden og viljen til at gå langt med volden. "Birds of Prey" nøjes med overforbrug af skældsord og meget lidt blod, mens plottet overforklares. Værste eksempel er med Huntress (Mary Elizabeth Winstead), hvis baggrund forklares to gange – begge gange som var det ny information. Og alligevel er der ikke tid nok til ordentligt at etablere de nye skurkinder. For selvom "Birds of Prey" stiler efter at fremvise en gruppe kvindelige antihelte, forbliver fokus på Harley Quinns eskapader.

At "Birds of Prey" ikke ender på en enkelt stjerne skyldes Margot Robbie, Ewan McGregor og enkelte, velfungerende scener. Jeg kunne sagtens blive ved med at skrive om de massive problemer, men jeg gør det kort og kontant. Dette er en tam "Deadpool"-kopi, der er ufokuseret, uopfindsom og irriterende. Sammensat med en lang række strukturelle fejl og mangler. Præcis som i "Suicide Squad".

Birds of Prey

Kommentarer

Birds of Prey

  • 0

    Hmmm, ærgerligt, men også lidt forventeligt, da  traileren også gav indtryk af en ganske uinteressant film uden bid.

    Gormanden 6-02-20 06:30

  • ★★★★0

    Præcis som forventet. Husker jeg var pænt skuffet over Harley Quinn i Suicide Squad efter flere havde rapporteret "hun er det eneste gode i den film". Efter den oplevelse er det også svært at forestille sig at hun kan bære en efterfølger. 

    Riqon 6-02-20 08:12

  • ★★★0

    Husker jeg var pænt skuffet over Harley Quinn i Suicide Squad efter flere havde rapporteret "hun er det eneste gode i den film".

    Men hun var det eneste gode i den film.

    Åkepool 6-02-20 08:52

  • ★★★★0

    Ærlig talt havde jeg forventet en fest med denne film. Kan ikke forklare hvorfor, da jeg netop (ligesom med Steven) fandt Suicide Squad forfærdelig (og det samme med de andre nævnte DC-film). Men hey - håber jeg får en anden oplevelse, men nu er forventningerne justeret en smule.

    David Lund 6-02-20 09:08

  • ★★★★0

    Ærlig talt havde jeg forventet en fest med denne film. Kan ikke forklare hvorfor, da jeg netop (ligesom med Steven) fandt Suicide Squad forfærdelig (og det samme med de andre nævnte DC-film). Men hey - håber jeg får en anden oplevelse, men nu er forventningerne justeret en smule.

    Har det lige som dig - jeg håber. Men jeg har også allerede købt billetterne :-)

    Dog synes jeg allerede ved traileren at Ewan McGregor er et skidt valg som skurk - men det er de fleste skurke også i Deadpool filmene jo også.

    Jeg trøster mig lidt ved at Thomas Brunstrøm i BT giver den 5 stjerner ud af 6 - så der er åbenbart delte meninger på den.

    Wayne 6-02-20 09:36

  • ★★★★0

    Har det lige som dig - jeg håber. Men jeg har også allerede købt billetterne :-)

    Dog synes jeg allerede ved traileren at Ewan McGregor er et skidt valg som skurk - men det er de fleste skurke også i Deadpool filmene jo også.

    Jeg trøster mig lidt ved at Thomas Brunstrøm i BT giver den 5 stjerner ud af 6 - så der er åbenbart delte meninger på den.

    Jaja, og 90% på rottentomatoes. Men ud fra teksten at bedømme i denne anmeldelse, vil jeg gætte på, at jeg nok selv ender på 2-3/6. Men ja, skal også selv se den på søndag, og glæder mig stadig =)

    David Lund 6-02-20 10:35

  • ★★★★0

    Jaja, og 90% på rottentomatoes. Men ud fra teksten at bedømme i denne anmeldelse, vil jeg gætte på, at jeg nok selv ender på 2-3/6. Men ja, skal også selv se den på søndag, og glæder mig stadig =)

    Det er også søndag for mig - Oscarnatten i Cinemaxx.

    Wayne 6-02-20 10:51

  • ★★★★0

    Men hun var det eneste gode i den film.

    Problemet med at sige nej til dette er jo at det kan misforstås som om jeg tænker at der var noget andet godt i den :) Men nu skal jeg ikke sparke mere til en film, som allerede ligger ned (og som denne anmeldelse jo heller ikke handler om). 

    Riqon 6-02-20 12:36

  • ★★★★0

    Nå, Wayne. Hvad synes du så om den? =)

    David Lund10-02-20 09:10

  • ★★★★1

    Nå, Wayne. Hvad synes du så om den? =)

    I lige måde ;-)

    DC har ikke knækket koden endnu, desværre.

    En farverig film - med tomme kalorier.

    Flot koreografi uden indhold

    Skuffende

    4/10 - 3/6

    Hvad siger du?

    Wayne10-02-20 09:50

  • ★★★★★0

    Jeg mener, chips er vel oss' ret gode, selvom det er tomme kalorier.

    Bruno10-02-20 09:51

  • ★★★★0

    Der er ikke fugls føde i BIRDS ;-)

    Wayne10-02-20 09:55

  • ★★★★0

    Jeg forstår sagtens, at man kan hade Birds Of Prey. Eller elske den. Filmen er all over the place, usammenhængende med mangel på indre logik og super irriterende i sit narrativ med alt fra voice over til nedbrud af den fjerde væg samt meget andet gøgl. Men jeg var virkelig godt underholdt på samme måde som jeg er det med Riverdale og Sabrina. Den er audiovisuelt aaaalt for meget og virkelig teeny, men jeg er lidt tosset med den slags (nød også som en af de få Sucker Punch af de samme årsager). Midten var for sløv, og ville ønske der generelt var mere action, men udover det er det sgu nok min favorit blandt de nye DC-film (ikke at det siger super meget).

    David Lund10-02-20 11:07

  • ★★★★★★0

    Jeg mener, chips er vel oss' ret gode, selvom det er tomme kalorier.

    Det jo en ofte ret interessant debat om, hvor meget “indhold” skal en film have, for ikke at være en pose chips og hvad nu, hvis den netop bare vil være en pose chips (måske endda verdens bedste chips?). Hvad er indhold i øvrigt? Er Raiders Of The Ark mere end tomme kalorier og hvis ja, hvorfor? Hvis nej, er den så tom og hvor tom skal det være, før det mister sin værdi?

    T. Nielsen10-02-20 11:28

  • ★★★★★★0

    PS. Jeg kan godt lide chips:)

    T. Nielsen10-02-20 11:29

  • ★★★★0

    Langt de fleste superheltefilm har vel ca. ligeså meget på hjerte som Birds Of Prey. Måske endda mindre - den har da et par feministiske budskaber undervejs.

    David Lund10-02-20 11:42

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen