"Barbie" passerer 1 mia. dollars ved billetlugerne

Blot 17 dage efter premieren har blockbusteren nået en historisk milepæl.

Som tidligere rapporteret har én af årets mest imødesete film, "Barbie", allerede imponeret ved billetlugerne.

Nu har filmen om Mattels ikoniske legetøjsdukke så nået en imponerende milepæl. Ifølge Variety har "Barbie" nemlig nu officielt passeret 1 mia. dollars ved billetlugerne på verdensplan.

Dermed er det farverige og fantasifulde værk den mest indbringende film i historien, som er solo-instrueret af en kvindelig instruktør. Marvels "Captain Marvel" (1,1 mia. dollars) blev instrueret af Anna Boden i samarbejde med Ryan Fleck, mens Disneys to "Frost"-film (hhv. 1,3 og 1,45 mia. dollars) blev instrueret af Jennifer Lee og Chris Buck.

Se også: Moovy TV: Interview med parret bag Disney-megahittet "Frost 2"!

Indie-darlingen Greta Gerwig ("Little Women", "Lady Bird") har således for alvor skrevet sig ind i filmhistorien, nu hvor "Barbie" fortsætter sin sejrsgang ved de globale billetluger for tredje weekend i træk.

Spekulationerne om en fortsættelse til megahittet har som følge af succesen for længst ramt internettet, men ifølge Gerwig har hun lige nu "ingen idé" til en mulig efterfølger.

Vi må vente og se, om den brandvarme filmmager har flere dukke-fortællinger i ærmet, men her på Moovy modtog biografaktuelle "Barbie" under alle omstændigheder 5 stjerner og lovord som "en fabelagtig, fjollet og farverig socialkritk af køn og kultur, der sagtens kan ses af både voksne og deres børn."

Herhjemme kan "Barbie" bl.a. opleves i knivskarp 4K med Dolby Atmos-lyd i FORMAT Biograf. Book billetter her.

Kommentarer

"Barbie" passerer 1 mia. dollars ved billetlugerne

 • ★★3

  Fuldt fortjent! 

  Tænk på hvor mange ærgerlige drengerøvsfilm, der har passeret $1 milliard, så det er kun herligt forfriskende, at den film med det store fokus på det kvindelige publikum også kan trække så mange folk i biffen. :)

  The Paki Don 6-08-23 21:40

 • ★★★★0

  ..synd for AQUA

  Gasivodo 9-08-23 05:49

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen