Brugeranmeldelse: Sunset Blvd. (1950)

Gloria Swanson er en fantastisk diva (og spiller vel på mange måder sig selv?).

Man er aldrig i tvivl om, at det er en film af Billy Wilder. Den tragikomiske tone, som kendetegner ham, følger os hele filmen igennem. Vanvittige påfund og melankoli – hånd i hånd. Wilder vil gerne fortælle os en historie om menneskets natur, den mærkelige kærlighed og om skæbner, som bevæger sig mod den uundgåelige katastrofe uden at kunne gøre noget ved det.

To umage personer møder hinanden. En manuskriptforfatter uden succes og en tidligere, men forlængst glemt skuespillerinde, som opfører sig som en diva. Begge håber de på en succes, som er utopi. Skæbnen fører dem sammen, og han vikles langsomt ind i et spind, han ikke kan komme ud af – selvom gode kræfter kæmper for det.

Typisk for en noir film får vi allerede konklusionen på det hele i starten – hvor en manuskriptforfatter findes myrdet i en swimmingpool. Men fokus er på vores helt, og man håber hele tiden på, at historien vil få en anden slutning. Men rejsen mod slutningen er det hele værd.

Se også: Bedste film af Billy Wilder?

Gloria Swanson er en fantastisk diva (og spiller vel på mange måder sig selv?), og Erich Von Stroheim – som spiller en fuldstændig forrygende butler (med mere) – har faktisk været instruktør for Swanson. En anden kuriositet er, at Cecil B. DeMille (som spiller sig selv i filmen) har instrueret Swanson adskillige gange i virkeligheden.

I øvrigt underligt at opleve, at Swanson som 50-årig viser en kvinde, som er håbløst for gammel, hvis man sammenligner med vore dages Meryl Streep – der i en alder af 70 år i høj grad har gang i sin karriere.

"Sunset Blvd." er høj klasse og bestemt et gensyn værd.

Sunset Blvd. (1950)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

Sunset Blvd. (1950)

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen