Moovy Exclusive: CPH:DOX-foromtale: Cartel Land

Når Donald Trump beskylder mexicanere for at være voldtægtsforbrydere og narkohandlere hele banden, så ryster resten af verden på hovedet. Men der findes bander i Mexico, der er i hvert fald én af delene, nemlig de berygtede narkokarteller. Og truslen fra dem får flere og flere amerikanere til at gribe til våben for at holde bandernes hærgen syd for grænsen. Samtidig bekæmper flere selvbestaltede vagtværn i Mexico banderne fra by til by.

Siden sin start i 2003 er dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX vokset til at være Nordeuropas største af sin slags, og "Cartel Land", som vandt priser for både instruktion og fotografering på Sundance i januar, vises i serien TopDox sammen med 34 andre film, som har hittet på alverdens filmfestivaler gennem det seneste år.

Filmens succes skyldes ikke mindst dens intense portræt af både en amerikansk og en mexicansk paramilitær gruppe, og især den mexicanske kæmper en særdeles hård kamp. Ikke blot mod kartellerne, der rask væk mejer hele familier ned for at straffe en enkelt person, men også mod politiet, der hverken er landet bedste eller de mest populære good guys. Og endelig er der måske en grænse for, hvor længe man kan bekæmpe bad guys uden selv at blive én af dem.

Der er CPH:DOX fra 5. til 15. november, og "Cartel Land" kan ses i Grand Teatret søndag 8. november (efterfulgt af videointerview med instruktøren) og tirsdag 10. november (efterfulgt af Q&A med to Mexico-eksperter) samrt i Bremen Teater torsdag 12. november og fredag 13. november. Endelig vises filmen mandag 16. november i Kino Den Blå Engel i Kalundborg og torsdag 19. november på Gentofte Hovedbibliotek som en del af DOX:ON:TOUR.

Kommentarer

CPH:DOX-foromtale: Cartel Land

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen