Moovy Exclusive: CPH:DOX-foromtale: Chuck Norris vs Communism

Siden sin start i 2003 er dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX vokset til at være Nordeuropas største af sin slags, og "Chuck Norris vs. Communism", som bl.a. var nomineret til Grand Jury Prize på Sundance i januar, vises i serien TopDox sammen med 34 andre film, som har hittet på alverdens filmfestivaler gennem det seneste år.

Som vi alle ved, kan Chuck Norris præstere de mest utrolige ting på egen hånd. Men lige i kampen mod kommunismen fik han hjælp. Af Sylvester Stallone, Jean Claude van Damme, Patrick Swayze og mange flere. Filmen her fortæller nemlig den utrolige historie om, hvordan illegal import og piratkopiering af vestlige actionfilm var med til at underminere det kommunistiske diktatur i Rumænien.

De film, som vi i Vesten så igen og igen op gennem 80'erne – "Rocky", "Bloodsport", "Dirty Danncing" – og tog for givet, får pludselig nyt liv og ny betydning takket være meget personlige historier om, hvordan de var med til at inspirere unge bag Jerntæppet, der drømte om en verden uden censur og med varer på hylderne i supermarkedet. Og det på trods af, at filmene kun var tilgængelige i dårlige kopier og med alle replikker dubbet på rumænsk af én enkelt kvinde, Irina Nistor, som gik hen og fik kultstatus.

CPH:DOX løber af stabelen fra 5. til 15. november, og "Chuck Norris vs. Communism" bliver vist i Vester Vov Vov fredag 6. november samt søndag 8. og lørdag 14. november i Palads.

Kommentarer

CPH:DOX-foromtale: Chuck Norris vs Communism

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen