Moovy Exclusive: CPH:DOX-foromtale: Vinterrejse

Oscar-nominerede Anders Østergaard er aktuel på CPH:DOX med en rørende beretning om et ukendt kapitel i Nazitysklands brutale historie.

Manden bag anmelderroste "Burma VJ", "Gasolin’" og "Tintin og mig" er aktuel på årets CPH:DOX med "Vinterrejse". En film, der blev den tyske stjerne Bruno Ganz' sidste film, inden han døde i 2019. Ganz' underspillede skrøbelighed kombineret med et velskrevet manuskript gør Østergaards dokumentar til noget helt særligt, der varmt kan anbefales.

Under Hitler-styret i slutningen af 30'erne fik jødiske kunstnere i Tyskland mulighed for at fortsætte deres arbejde. Dette ved at indgå en djævelsk pagt med Goebbels og hans Jødiske Kulturforbund, hvor jøder kun måtte optræde for et jødisk publikum. Men hvad er prisen, og hvor langt er man som kunstner villig til at gå for at betale den?

Med "Vinterrejse" leger Østergaard med grænserne mellem dokumentar og fiktion. Gennem rekonstruktion, hvor Bruno Ganz spiller musikeren Georg Goldsmith, opstilles et interview, der er baseret på sønnen Martin Goldsmiths bog om sine jødiske forældres oplevelser under 2. verdenskrig.

Årets CPH:DOX er grundet Coronavirussen blevet digital. Alle film og debatter under den danske dokumentarfilmfestival kan derfor ses nu og frem til 5. april på cphdox.dk.

Se "Vinterrejse" via dette link.

Kommentarer

CPH:DOX-foromtale: Vinterrejse

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen