Moovy Exclusive: Hvorfor Oscars? Redder The Avengers dagen?

Oscars 2019 er mindre end en måned væk, og værtssituationen er endnu ikke løst.

I foregående artikel kiggede vi nærmere på, hvad der gik galt, og hvor galt det i værste fald kan gå, når et Oscar-show løber af stablen uden kendisvært til at agere anker under prisuddelingen. Prisuddelingen fra 1989 gik over i historien som den rene elendighed, og nu står Akademiet overfor en lignende situation anno 2019. Men hvad så nu, er det virkelig så slemt? Eller er der rent faktisk nogle muligheder på bordet, som kunne gå hen og blive helt vellykkede?

Er vejen ud af problemerne et værtsløst show?

Måske er det netop med showet anno 1989 in mente, at udsigten til et nyt værtsløst show vækker bange anelser. Skal vi forvente endnu en tonedøv kendis i tåkrummende duet med en Disney-prinsesse, eller kan vi have noget endnu værre (fra Disney) i sigte? Ingen tvivl om, at showets producer i dén grad må lægge sig i selen. Udover de aktuelle værtsproblemer har Oscar-showet over de seneste år trukket færre og færre seere. Sidste års prisuddeling har haft den absolut laveste seertilslutning i showets historie med en nedgang på 19 % i forhold til året før. Derfor er det endnu vigtigere, at der i år ikke leveres et massivt fuck-up, men at showet faktisk formår at holde på seerne og endda trække nye til. Hvem ved – måske redder Captain America (og Black Panther) dagen igen?

Der kan også sagtens ligge en velovervejet beslutning bag at fortsætte uden vært. Producerne står i forvejen overfor en svær opgave. Deres eget valg til værtsrollen, Kevin Hart, selvantændte og eksploderede i hænderne på dem. Nu står de tilbage med muligheden for enten at vælge en sikker og ikke-kontroversiel vært – tænk Billy Crystal og Hugh Jackman – og uden tvivl møde kritik for at være kedelige, gammeldags og ikke særligt nyskabende. Alt dette vil ramme det stolte Akademi hårdt, da fornyelse af showet er en akilleshæl. Eller de kan gå den modsatte vej, trodse deres egen beslutning og i sidste øjeblik alligevel vælge en anden kontroversiel komiker – for dog ligeledes at risikere beskyldninger om at være for ufølsomme og ikke lydhøre over for kritikken. Uanset hvad ved alle seere og nominerede, at Kevin Hart var førstevalg. Hvem end der så skulle overtage en sådan værtsrollen, ville blive reduceret til at være andetvalg. Hvilken Hollywood-kendis ville have lyst til det?

Marvel to the rescue!

Måske netop derfor kan den tredje mulighed være vejen ud for det hårdt pressede Akademi. Uden fastforankret vært har showet mulighed for at fokusere på de nominerede, på selve showet og på at fejre filmmediet. I bund og grund drejer det sig mest af alt om et 15-20 minutters langt intronummer samt muligheden for at binde showet sammen og sikre, at prisuddelingen holdes på rette spor. Derfor kunne rygtet om at lade Marvels/Disneys Avengers overtage værtsrollen i fællesskab være en løsning. Det skal dog påpeges, at det stadig kun er et løst rygte. Ikke desto mindre kan det give showet mulighed for at genopfinde sig selv.

I forvejen er Oscar-uddelingen notorisk kendt for at ignorere genrefilm, især når det kommer til prisen for bedste film – "Rumrejsen 2001" og "Blade Runner" er de mest åbenlyse syndere her – men i år har vi rent faktisk fået vores første nominering af en superheltefilm. "Black Panther" var én af sidste års mest omtalte film og er nomineret i kategorien Bedste film. At lade resten af The Avengers agere skiftende værter kunne være Akademiets måde at åbne døren ind til det ellers finkulturelle selskab. Hvem ved, måske kan Thanos optræde med et stort anlagt knipse-show. Måske kan Spider-Man optræde i duet med Snehvide?

Uden vært, ingen sikkerhedsline

Spørgsmålet er så bare, hvem der skal gribe bolden, hvis nu lokummet pludseligt brænder. I 2017 blev "La La Land" fejlagtigt udråbt til Bedste film, men i virkeligheden skulle prisen gå til "Moonlight". Det var en pinagtig og tumultarisk affære, men heldigvis lykkedes det for daværende vært Jimmy Kimmel at afbøde faldet sådan nogenlunde. Hvis noget lignende skulle ske et år uden en vært som sikkerhedsline, hvad stiller man så op? Skal Captain America så komme stormende ind fra højre og forsøge at redde resterne? Eller lader man så bare lyset gå i sort og skifter til en reklameblok?

Om 2019 skal vise sig at blive et af de shows, man husker, om det bliver det nye 1989, eller om det blot bliver endnu et Oscar-show, der forsvinder i glemslen, må vi vente i spænding på at få opklaret. Det skal uden tvivl blive interessant at se, hvad showets producere kan ryste ud af ærmet i år.

Se også: Moovy Exclusive - Hvorfor Oscars? Ved værtens ende

Kommentarer

Hvorfor Oscars? Redder The Avengers dagen?

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen