David Fincher optog scene 200 gange til sin kommende "Citizen Kane"-film

Den velansete instruktør lever fortsat op til sit ry som ultra-perfektionist.

David Fincher, instruktør af film som "Fight Club", "Se7en" og "Kvinden der forsvandt", er igennem årene blevet kendt som kontrolfreak og ultra-perfektionist, når det kommer til hans rolle som instruktør.

Historierne om Finchers vilje til at gå langt for at få det perfekte skud i kassen er mange, og hans perfektionisme har ofte fået ham sammenlignet med legendariske instruktører såsom Stanley Kubrick og Alfred Hitchcock.

Blandt andet måtte instruktøren stoppe en kompliceret optagelse under "Zodiac", fordi en tråd på en trøje sad forkert, og i Netflix-serien "Mindhunter" måtte én scene optages 75 gange. Ligeledes måtte Andrew Garfield smadre hele 13 laptops i en scene fra "The Social Network", før computeren knækkede perfekt, og i "Kvinden der forsvandt" krævede hver scene i gennemsnit 50 forsøg.

"JEG TROR, VI OPTOG 200 GANGE"

Som optakt til David Finchers kommende film "Mank", der omhandler manuskriptforfatteren Herman Mankiewicz, som skrev Orson Welles' "Citizen Kane", udtaler skuespilleren Amanda Seyfried, at den feterede filmmager tydeligvis ikke har skruet ned for perfektionismen.

I et interview med Collider fortæller skuespillerinden, at de optog én scene henover fem dage, og at det er det hårdeste, hun nogensinde har arbejdet på en film:

"Der var en scene med en masse mennesker, som vi filmede en hel uge. Jeg er ikke sikker på, hvor mange takes det krævede, men jeg vil skyde på 200, men måske tager jeg fejl. [...] Og selvom jeg ikke engang har en replik i scenen, kunne jeg selvfølgelig ikke slappe af, da der er ni eller ti kameravinkler, som før eller siden har fokus på dig."

David Fincher lader altså ikke til at have gået ned i sin stædighed for det perfekte skud, som vi må håbe kommer ham til gode, når "Mank" får premiere på Netflix senere i 2020.

Kommentarer

David Fincher optog scene 200 gange til sin kommende "Citizen Kane"-film

 • 0

  Mank, Dune og måske Tenet er nok de eneste film, jeg skal se i bio i 2020.

  En intelligent og moden periodefilm er altid et must at se i bio, men selvfølgelig også pga. Fincher, selvom nogle af hans nyere films skuespillerpræstationer og klipning er en anelse mekaniske.

  Meget click-bait overskrift iøvrigt.. Hun siger at hun kunne tage fejl, men I render det som om det er 200 gange..

  Bobby Long22-06-20 18:27

 • ★★0

  Genial instruktør eller ej, så er det vist på tide at finde spændetrøjen frem til Hr. Fincher. Det er tydeligvis stukket af for ham.

  Essal22-06-20 18:50

 • ★★★0

  Jeg studser istedet over at der skulle være tale om en scene med tusindvis af mennesker. Hvis det er tilfældet, får jeg helt lyst til at se den film alene af den grund. Det lyde jo storslået, og det leder tankerne hen på film som Metropolis, Voyna i mir eller måske nogle af de store Hollywood produktioner fra 50'erne. Idag benytter man vel mest CGI, da det er billigere end at betale en masse statister.

  Hvis jeg læser den oprindelige kilde, står der:

  …I was part of scenes with tons of people in it and we would do it for an entire week. I can’t tell you how many takes we did, but I would guess 200, maybe I could be wrong and could be way off. Um, I could be underestimating by five days of one scene when I didn’t have one line… ‘You think I can just relax?’ No, because there are probably about nine or 10 different camera angles that had been on me at one point.

  Den mest korrekte oversættelse af "tons of people" er "tonsvis af mennesker". Et ton er 1000 kilo og da et kilo også er 1000, vil det sige at 1000 ingengang er nok. Vi kommer helt op på en mere end 1.000.000 mennesker i den scene!

  Ifølge den danske ordbog, kan tonsvis dog forstås i overført betydning. Her betyder det "ualmindelig mange eller ualmindelig meget". De kommer med følgende eksempler:

  [der er] tonsvis af mennesker, du kan umuligt komme til at kede dig

  og

  jeg vaskede ølkrus og kogte røde pølser i tonsvis

  ordnet.dk/ddo/ordbog

  Derfor tror jeg desvære at jeg må skyde en hvid pil efter en episk scene med flere tusinde statister. Øv. Der er nok bare mere en 10 mennesker med i scenen.

  Syntes i øvrigt det er fint hvis instruktørerne ikke går på kompromis med deres kunst. Det kræver jo så bare at de har frihed og råd til det.

  Aranyhajú Nyárszépe22-06-20 20:55

 • ★★★0

  200 gange på 1 uge, lyder dyrt.

  MOVIE100022-06-20 21:03

 • ★★★1

  ..."Part Time"... :-/

  Gasivodo22-06-20 23:43

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen