Gerard Butler gentager "Sådan træner du din drage"-rolle i live-action-remake

Den populære fantasy-franchise kommer på vingerne igen i 2025.

Amerikanske DreamWorks fandt med den kulørte "Sådan træner du din drage"-trilogi formlen på succes.

De animerede eventyr om det umage venskab mellem drengen Hikke og dragen Tandløs bød på masser af flyvende firben, mystik og action. 

Et mytisk vikingeunivers dannede bagtæppe for coming-of-age-fortællingen, der på filmfronten sluttede med "Sådan træner du din drage 3" fra 2019. Serien har sammenlagt indtjent 1,6 mia. dollars på verdensplan. 

Læs også: Pixar arbejder på nyt "Cars"-projekt

Og nu rører den succesrige franchise på sig igen: En live-action-filmatisering udkommer nemlig i biograferne i sommeren 2025. 

Her vender selveste Gerard Butler ("300", "Greenland") tilbage i rollen som Hikkes far, Havblik – eller Stoick the Vast på amerikansk. Butler lagde original stemme til den kolossale vikingehøvding i den originale trilogi, men nu tager veteranen altså også springet til live-action-udgaven. 

I hovedrollerne som Hikke og pigen Astrid finder vi i det kommende remake hhv. Mason Thames ("The Black Phone") og Nico Parker ("The Last of Us"). 

Bag kameraet finder vi atter Dean DeBlois, der både skrev og instruerede den oprindelige, animerede trilogi. Han får bl.a. selskab af Marc Platt ("La La Land"), som agerer producer.

Den nye "Sådan træner du din drage" flyver ind i de amerikanske biografer den 13. juni 2025, og filmen får formentlig dansk biografpremiere nogenlunde samtidigt. 

Kommentarer

Gerard Butler gentager "Sådan træner du din drage"-rolle i live-action-remake

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen