"Kollision"-instruktør optager "Toscana" i Aarhus

Mehdi Avaz´ næste film lover feel good for alle pengene.

I disse dage er filminstruktør Mehdi Avaz i gang med at optage sin nye film, "Toscana" – heriblandt på Michelin-restauranten Frederikshøj. Efter optagelserne i Italien i oktober er turen vendt hjem til Aarhus, hvor de allersidste scener kommer i hus. Det fremgår af en ny pressemeddelelse.

Og ligesom Avaz' to andre film, melodramaerne "Mens vi lever" og "Kollision", synes der i filmskaberens tredje film at være lagt op til de helt store følelser, idet filmen beskrives som et feel good-drama om en mands rejse for at finde sig selv. Ikke alene er der lagt op til en tåreperser i de danske biografer, når "Toscana" udkommer til jul næste år, men også et afgørende øjeblik for dansk film i Jylland.

Filmen er nemlig støttet af Den Vestdanske Filmpulje, hvis fremmeste opgave er at støtte dansk film i blandt andet Smilets by, Aarhus, hvorfor Mehdi Avaz er flyttet dertil. Den folkelige filmskaber udtaler:

"For mig er Aarhus en magisk by, hvor lyset, husene og byens energi er helt fænomenal. Jeg har lavet en film i Aarhus før, og med 'Toscana' vil jeg vise de magiske ting, jeg snakker om. Filmmiljøet i Aarhus har et kæmpestort potentiale, og der er nogle vildt interessante samarbejdspartnere, som giver rigtig meget godt. Vi holder meget af at være her!"

Læs også: "Mænd der hader kvinder"-instruktør arbejder på ny dansk film

Og Mehdi Avaz har masser på hjerte. Han tog publikum og filmbranchen med storm, da debutfilmen "Mens vi lever" i 2017 fik granvoksne mænd til at tudbrøle i biograferne. Kun to år senere udkom det andet melodrama, "Kollision", som solgte knapt 250.000 billetter. I år har den ihærdige instruktør og producent stået bag den anmelderroste tv-serie "Alfa".

"'Toscana' er en livsbekræftende fortælling, som skal huske publikum på, at de skal nyde livet og tro på sig selv. De skal turde at give sig hen, sadle om og lukke nye mennesker ind. Det er et fantastisk budskab at give publikum med efter at have set filmen," filosoferer Mehdi Avaz.

"Samtidig står vi netop nu i en svært foranderlig verden, hvor det er vigtigt, at vi holder liv i kunsten og fællesskabet – vi skal tro på, at verden nok skal blive god igen. Det er første gang, at jeg prøver kræfter med feel good, men det bliver samtidig sårbart, sanseligt, smukt og rørende."

"Toscana" lyder til at have potentialet til at blive netop dét. På rollelisten kan publikum også glæde sig til at se komikeren Anders Matthesen, Ghita Nørby, Sebastian Jessen og musikeren Christopher.

Filmen distribueres af SF Studios og produceres af Rocket Road Pictures. "Toscana" forventes at få premiere i danske biografer i december 2021.

Kommentarer

"Kollision"-instruktør optager "Toscana" i Aarhus

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen