Ny "Star Trek"-film udskudt på ubestemt tid

Mon Chris Pine og Co. nogensinde kommer ud i det ydre rum igen?

I den forgangne weekend var Moovy med til at afholde "Star Trek"-filmfestival i FORMAT Biograf – tre af sci-fi-franchisens spillefilm blev vist på det store lærred, inklusive J.J. Abrams' "Star Trek" fra 2009, hvori Chris Pine spiller en yngre kaptajn James T. Kirk om bord på Starfleet-rumskibet Enterprise.

Pine og hans kollegaer berejste Mælkevejen i to fortsættelser: "Star Trek Into Darkness" og "Star Trek Beyond", men en "Star Trek 4" med Pine og Co. lader vente på sig.

En direkte fortsættelse til "Star Trek Beyond" med bl.a. Chris Hemsworth med om bord blev hurtigt skrottet efter kuldsejlede kontraktforhandlinger med netop Hemsworth. Bl.a. Quentin Tarantino og "Fargo"-skaberen Noah Hawley arbejdede dernæst på potentielle "Star Trek"-filmprojekter, som løb ud i sandet.

Men tilbage i februar annoncerede filmselskabet Paramount og J.J. Abrams, at en ny "Star Trek"-film endelig var på trapperne, og at castet fra de tre forgangne film ville vende tilbage.

Men den unavngivne "Star Trek 4" fløj øjeblikkeligt ind i intergalaktisk turbulens, da det kom frem, at skuespillerne ikke engang var klar over, at en ny "Star Trek"-film var i støbeskeen, og at de var udset til at dukke op i den:

Læs også: Hov! Nyheden om "Star Trek 4" kom bag på filmens egne skuespillere

Filmens premieredato blev udskudt fra juni 2023 til december 2023, men filmens skuespillere – herunder John Cho, Zoe Saldana, Simon Pegg, Chris Pine og Karl Urban – fortalte verdenspressen, at de glædede sig til at vende tilbage, og en instruktør blev hyret ("WandaVision"-bagmanden Matt Shakman), og Paramount-chefen Brian Robbins udtalte tilbage i juni, at filmholdet nærmede sig startlinjen.

Alt pegede altså på, at den 14. "Star Trek"-film lige straks ville gå i produktion. Men så brød warp-motorerne sammen igen.

For en måned siden forlod Shakman projektet – godt ét år efter han oprindeligt blev hyret – da Marvel Studios lokkede ham til at lave deres "Fantastic Four"-film i stedet. I en erklæring fastslog Paramount, at man øjeblikkeligt gik i gang med at lede efter Shakmans afløser.

Men flere af filmens skuespillerne, herunder Pine, har sagt, at de endnu ikke har set én eneste side af den næste "Star Trek"-films manuskript, og nu har Paramount simpelthen valgt (jvf. Variety) at fjerne "Star Trek 4" fra filmselskabets udgivelseskalender.

Det vil altså sige, at filmen i skrivende stund er udskudt på ubestemt tid. Og efter mange års ventetid og meget falskt håb er det efterhånden svært at tro på, at vi nogensinde kommer til at se det her Starfleet-mandskab i aktion igen på det store lærred:

Kommentarer

Ny "Star Trek"-film udskudt på ubestemt tid

 • ★★★★★★1

  Noooooo

  Wayne28-09-22 16:23

 • ★★★★★1

  Noooooo

  Det altså Star Wars.

  Elwood28-09-22 20:05

 • ★★★★★★1

  Det altså Star Wars.

  m.youtube.com/watch

  Wayne28-09-22 23:19

 • 0

  Synes det var et ret eminent cast hele vejen rundt så jeg så gerne, at holdet fik en god afslutning.

  Når det er sagt, så håber jeg inderligt at ST New Worlds fortsætter de gode takter så vi måske kunne få en spillefilm med det crew så de også får muligheden for at udbygge det serieunivers på samme måde som TNG holdet.

  Dominar Rygel XVI29-09-22 08:58

 • ★★★★★0

  Æv, det var da pænt irriterende, at man har valgt at sætte den næste film på pause på ubestemt tid. Synes de tre første i reboot-serien med Chris Pine og Co har været forygende underholdning. Der er en fremragende kemi skuespillere imellem og så har de effekt-mæssigt også været helt i top. Krydser fingre for at de snart kommer tilbage på sporet og kommer igang med den "Star Trek" film. 

  NightHawk29-09-22 13:56

 • ★★★★★1

  1 og 3 yep, 2 des mindre vi snakker om den des bedre damm.

  1. flot reboot, godt cast, der tager arven videre perfekt.

  3. Ny historie, og en intressant skurk

  2. Hey hvad med at vi bare gik all in på referencer og callbacks, og introducere en af de mest ikoniske ST skurke, som uviden intet forhold har til, men vi forsøger at opbygge en intressant vinkel ved hjælp af Glass prison og Exposition times ten, that would be fun right!

  Elwood29-09-22 18:42

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen