Ewan McGregor: Vanskeligt at følge i Alec Guiness' fodspor i "Star Wars"

Ét er at skulle medvirke i en "Star Wars"-film. Noget andet er at skulle følge i fodsporene på en Oscar-vindende, britisk legende – som tilmed var blevet mere berømt i rollen som Jedi i den originale "Star Wars" fra 1977, end han selv i sin vildeste fantasi havde forestillet sig. Og dét i filmhistoriens vel nok største og mest overraskende "jordskredssejr". 

Det var den arv, Ewan McGregor skulle løfte, da han fik tilbudt rollen som den unge Obi-Wan Kenobi i de prequels, der blev påbegyndt i 1999 med "Episode I: Den usynlige fjende" – og som mange fans mener, at McGregor var ét af få højdepunkter i.

Nu udtaler skuespilleren sig om oplevelsen med at skulle løfte den tunge arv fra Guiness i den mest succesfulde film-franchise nogensinde: "Det var noget af en skuespillermæssig udfordring. At yde Alec Guiness retfærdighed og samtidig gøre rollen til min egen. Det var særdeles interessant og fik mig til at gennemse hans tidligere værker, fordi jeg ville se Alec Guiness som ung mand. Så jeg tilbragte en del tid med at se hans tidligere film. Og hold da op, hvor er der nogle utrolige ting at komme efter," siger 45-årige McGregor til The Hollywood Reporter.

Oplevelserne med at spille den unge Obi-Wan har dog ikke afskrækket McGregor. For nyligt udtalte han, at han er mere end almindelig interesseret i at gentage rollen som Jedi-mesteren i hele to "A Star Wars Story"-film, der skulle foregå mellem "Episode III: Sith-fyrsternes hævn" og "Episode IV: Et nyt håb". 

Så er der kun tilbage at håbe, at Disney har lyttet til McGregor...

Kommentarer

Ewan McGregor: Vanskeligt at følge i Alec Guiness' fodspor i "Star Wars"

  • ★★★★★0

    BN, min pointe var skam ikke om det var utroværdigt eller ej. Blot en vanvittig uetisk morale at smide i hovedet på især børn (som ifølge Lucas selv er målgruppen).

    David Lund27-10-16 13:06

  • ★★0

    Synes bare ikke rigtigt der er nogle scener hvor de snakker alvorlige ting -måske bortset fra Anakins savn af moderen i sine drømme i AOTC.  Overser jeg noget? 

    Ja, du gør. Udover den du selv nævner, er der også deres samtale, mens de står udenfor Padmés soveværelse og holder vagt (Episode 2). Der er deres samtale efter mødet hos Jedi-rådet, hvor Anakin tildeles en plads i rådet, men ikke titlen som Jedi-ridder (Episode 3). Der er deres mange små samtaler om vigtigheden af visse Jedi-regler og vigtigheden af at passe godt på sit lyssværd.

    BN27-10-16 13:11

  • ★★★★★1

    vigtigheden af at passe godt på sit lyssværd.

    Fnis. 

    Lars!27-10-16 13:20

  • ★★0

    BN, min pointe var skam ikke om det var utroværdigt eller ej. Blot en vanvittig uetisk morale at smide i hovedet på især børn (som ifølge Lucas selv er målgruppen).

    Det sidste jeg bekymrer mig om, når jeg bedømmer en film, er om den er politisk korrekt - det er jeg totalt og helt og aldeles ligeglad med.

    Filmene moraliserer iøvrigt ikke - de underholder bare. Og jeg er ikke sikker på at det sundt at bilde børn ind, at det kun er ordentlige og dydige mennesker, der kan få kønne piger som kærester. Faktisk er det da et frygteligt vrangbillede at give børn.

    Det forekommer mig desuden, at Lucas ikke har sagt, at Episode 2+3 er lavet for børn. F.eks. udtalte han på et tidspunkt, at han ikke havde lyst til at ændre visse barske scener/billeder i Episode 3 for at opnå en PG-13-rating.

    BN27-10-16 13:20

  • ★★★★★★0

    Ja, for i den virkelige verden ser man jo kun velafbalancerede, fredsommelige og lovlydige borgere have smukke kvinder som kærester. Hidsigpropper, umodne fyre med temperamentsproblemer, kriminelle, rockere og andre dårligt tilpassede fyre har kun grimme piger som kærester ....

    Padme slår mig ikke som typen der ville falde for en Bad Boy. Slet ikke en tudeprins af slagsen?

    T. Nielsen27-10-16 13:28

  • ★★★★★★0

    Enig. Også en af mine anker. Jeg føler heller ikke noget særligt for karaktererne som jeg gør i OT eller LOTR, f.eks. Ærgrer mig også at jedi-rådet er fremstillet som sure, gamle mænd og kvinder. Mace Windu siger mig intet. Totalt spild af Sam Jackson i min bog. 

    OT?

    T. Nielsen27-10-16 13:29

  • ★★0

    Hænger det ikke også sammen med skuespillet. Et er hvad der siges og vises (som i sig selv er svagt), men når formidlingen fra skuespillerne svigter, så føler man det jo ikke. Hayden har for mig slet ikke det der kræves, for at projektere ud at der er et varmt bånd og venskab mellem dem. 

    Selve GRADEN og/eller DYBDEN af deres venskab er og bliver en ren fortolknings-sag i forhold til Obi-Wans i virkeligheden ret sparsomme replik om "a good friend". 

    Obi-Wan siger: ""the best star pilot in the Galaxy ... and a good friend"Bemærk, at det først og fremmest er Anakins evner som pilot han nævner. Deres venskab er en tilføjelse eller sidebemærkning.

    Der var et superfint kammeratskab mellem Ewan McGregor og Hayden Christensen under optagelserne, og det synes jeg skinner tydeligt igennem i deres mere gemytlige/rolige scener sammen.  Så jeg kan ikke få øje på noget "svigt".

    Men ja, alt afhænger som bekendt af øjnene der ser ...

    BN27-10-16 13:31

  • ★★★★★0

    BN - Politisk korrekt eller ej, føler jeg det er en skidt morale - især når målgruppen er ung. Om du synes den er fantastisk, fordi det jo nogle gange også forholder sig sådan i den virkelige verden, er jo op til dig. Den slags samtaler vil jeg nu helst selv tage med mine egne børn, fremfor at lade, hvad man skulle tro var, en uskyldig sci-fi/fantasy blockbuster skubbe dem fra barndom til voksenliv på kritiske punkter for hurtigt. Men ja, nutidens verden ser jo gerne 10-11 årige som voksne efterhånden...

    George Lucas sagde for nogle år tilbage, at Star Wars er for børn - hele franchisen.

    EDIT - i øvrigt skal det lige tilføjes, ar jeg bestemt ikke tror, at det var en tilsigtet morale i historien. 

    David Lund27-10-16 13:43

  • ★★0

    Jeg bryder mig desuden ikke om nogle af hans karaktertræk, og forstår ærlig talt ikke hvorfor Obi-Wan ikke kan se, at han er en kæmpe idiot. Det er vel en af de mange årsager til, at jeg ikke bryder mig meget om de film. Der er ikke rigtigt nogen jeg holder med. Anakin er en idiot, Obi-Wan laller lidt uvidende rundt, Padme er hamrende anonym og resten er enten en-dimesionelt gode eller onde.

    Jeg for min del finder det skønt, at der med Hayden Christensens Anakin endelig - langt om længe - kom en karakter, der føltes som et rigtigt menneske med gode og dårlige sider. Virkelighedens teenagere er ofte humørsvingende, irriterende, arrogante, selvsikre og hidsige/vredladne - og i stedet for endnu en ærke-god dengse eller dukkedreng med flødebolle-fjæs fik vi en teenager, som jeg rent faktisk troede på ville kunne udvikle sig til den morderiske, arrogante, uberegnelige (læs: humørsvingende) og vredladne Darth Vader, der myrder løs i egne rækker og bifalder folkemord (ødelæggelsen af , så snart noget går ham imod eller ikke passer ham. ... Hvem i alverden kan være overrasket over, at Darth Vader i sine unge dage ikke kunne styre sit temperament, da hans moder blev myrdet??

    BN27-10-16 14:01

  • ★★★★★2

    BN, jeg har ingen problemer med, at han er teenager. Jeg har problemer med at sammenkoble hans karaktertræk fra barn til teenager, da han aldrig rigtigt bliver defineret - han ER bare. Og da det netop er hele meningen med trilogien, synes jeg korthuset ramler sammen.

    David Lund27-10-16 14:11

  • 2

    BN, jeg har ingen problemer med, at han er teenager. Jeg har problemer med at sammenkoble hans karaktertræk fra barn til teenager, da han aldrig rigtigt bliver defineret - han ER bare. Og da det netop er hele meningen med trilogien, synes jeg korthuset ramler sammen.

    Hit the nail on the head right there. Prequelsne blev aldrig den undersøgelse af Anakins karakter, som Lucas ellers påstod de var. Der er ingen udvikling, kun abrupte skift, der ulogisk går frem og tilbage mellem supergod og superond. Binært crap, der aldrig udviser en karakters kompleksitet. Selv en birolle i en Altman-film har større dybde end Anakin.

    Og apropos venskabet.
    Jeg synes netop alle scener i II og III, der "lægger op til" et venskab bare viser en altid utilfreds og belærende Obi-Wan og en klynkende, arrogant Anakin. Hvor er de ulideligt at høre på. Jeg er med på at det skal forestille drilsk "banter", men lyder meget mere klynkende og vrængende end kærligt. Hvor er de gode stunder henne?
    Ja, der er krig, men når Anakin og Obi-Wan altid skal opdeles så man ikke viser det samarbejde og påskønnelse af hinanden, som ellers påstås i historier de NÆVNER til alle andre, men aldrig viser, da de altid vrænger af hinanden når de er sammen, er det bare usammenhængende mere end at filmene viser en kompleksitet i deres forhold.
    Om det er det ene eller det andet vi kan TOLKE ud af det synes jeg stadigt Lucas FORMIDLER det super dårligt.

    Og Alec Guinnes' "...and a good friend" kan jeg lige så godt vende om til, at det netop er dét Obi-Wan sidder tilbage med, og som derfor fyldte mest for ham. Det gode venskab (som prequelsne ikke viser en dyt af).
    Det kan jeg høre i tonefaldet med den affekt som Guinnes' lægger i den reminiscens. Det at han er en god pilot siges bare som et pudsigt faktum. Det er igen noget som Lucas' ikke gider at vise os. Sjovt, hvordan disse to beskrivelser af Anakin fra den første Star Wars film ikke vises ordentligt i prequels. (Pod-race, som ikke foregår i rummet, Battle of Naboo, hvor han ikke fatter hat af at flyve rundt og Battle of Coruscant, hvor han udviser helt forkerte prioriteter ift. sin rolle som pilot, viser langt fra hvor god en pilot han er...)

    OT?

    Original Trilogy ;P

    BusinessMonkey27-10-16 17:03

  • ★★★★★★1

    Hit the nail on the head right there. Prequelsne blev aldrig den undersøgelse af Anakins karakter, som Lucas ellers påstod de var. Der er ingen udvikling, kun abrupte skift, der ulogisk går frem og tilbage mellem supergod og superond. Binært crap, der aldrig udviser en karakters kompleksitet. Selv en birolle i en Altman-film har større dybde end Anakin.

    Og apropos venskabet.
    Jeg synes netop alle scener i II og III, der "lægger op til" et venskab bare viser en altid utilfreds og belærende Obi-Wan og en klynkende, arrogant Anakin. Hvor er de ulideligt at høre på. Jeg er med på at det skal forestille drilsk "banter", men lyder meget mere klynkende og vrængende end kærligt. Hvor er de gode stunder henne?
    Ja, der er krig, men når Anakin og Obi-Wan altid skal opdeles så man ikke viser det samarbejde og påskønnelse af hinanden, som ellers påstås i historier de NÆVNER til alle andre, men aldrig viser, da de altid vrænger af hinanden når de er sammen, er det bare usammenhængende mere end at filmene viser en kompleksitet i deres forhold.
    Om det er det ene eller det andet vi kan TOLKE ud af det synes jeg stadigt Lucas FORMIDLER det super dårligt.

    Og Alec Guinnes' "...and a good friend" kan jeg lige så godt vende om til, at det netop er dét Obi-Wan sidder tilbage med, og som derfor fyldte mest for ham. Det gode venskab (som prequelsne ikke viser en dyt af).
    Det kan jeg høre i tonefaldet med den affekt som Guinnes' lægger i den reminiscens. Det at han er en god pilot siges bare som et pudsigt faktum. Det er igen noget som Lucas' ikke gider at vise os. Sjovt, hvordan disse to beskrivelser af Anakin fra den første Star Wars film ikke vises ordentligt i prequels. (Pod-race, som ikke foregår i rummet, Battle of Naboo, hvor han ikke fatter hat af at flyve rundt og Battle of Coruscant, hvor han udviser helt forkerte prioriteter ift. sin rolle som pilot, viser langt fra hvor god en pilot han er...)

    Original Trilogy ;P

    Nå ja:-D

    T. Nielsen27-10-16 17:27

  • 0

    Nå ja:-D

    Vi lever i TAoA (The Age of Acronyms)! ;P

    BusinessMonkey27-10-16 17:37

  • ★★★★★★2

    NP, M8 ;)

    davenport27-10-16 17:47

  • ★★★★★★0

    Dhhr!

    T. Nielsen27-10-16 18:28

  • ★★0

    Hit the nail on the head right there. Prequelsne blev aldrig den undersøgelse af Anakins karakter, som Lucas ellers påstod de var. Der er ingen udvikling, kun abrupte skift, der ulogisk går frem og tilbage mellem supergod og superond. Binært crap, der aldrig udviser en karakters kompleksitet. Selv en birolle i en Altman-film har større dybde end Anakin.

    Og apropos venskabet.
    Jeg synes netop alle scener i II og III, der "lægger op til" et venskab bare viser en altid utilfreds og belærende Obi-Wan og en klynkende, arrogant Anakin. Hvor er de ulideligt at høre på. Jeg er med på at det skal forestille drilsk "banter", men lyder meget mere klynkende og vrængende end kærligt. Hvor er de gode stunder henne?
    Ja, der er krig, men når Anakin og Obi-Wan altid skal opdeles så man ikke viser det samarbejde og påskønnelse af hinanden, som ellers påstås i historier de NÆVNER til alle andre, men aldrig viser, da de altid vrænger af hinanden når de er sammen, er det bare usammenhængende mere end at filmene viser en kompleksitet i deres forhold.
    Om det er det ene eller det andet vi kan TOLKE ud af det synes jeg stadigt Lucas FORMIDLER det super dårligt.

    Og Alec Guinnes' "...and a good friend" kan jeg lige så godt vende om til, at det netop er dét Obi-Wan sidder tilbage med, og som derfor fyldte mest for ham. Det gode venskab (som prequelsne ikke viser en dyt af).
    Det kan jeg høre i tonefaldet med den affekt som Guinnes' lægger i den reminiscens. Det at han er en god pilot siges bare som et pudsigt faktum. Det er igen noget som Lucas' ikke gider at vise os. Sjovt, hvordan disse to beskrivelser af Anakin fra den første Star Wars film ikke vises ordentligt i prequels. (Pod-race, som ikke foregår i rummet, Battle of Naboo, hvor han ikke fatter hat af at flyve rundt og Battle of Coruscant, hvor han udviser helt forkerte prioriteter ift. sin rolle som pilot, viser langt fra hvor god en pilot han er...)

    Original Trilogy ;P

    Præcis ;) 

    Thomas Fenger27-10-16 18:30

  • ★★0

    Ja, du gør. Udover den du selv nævner, er der også deres samtale, mens de står udenfor Padmés soveværelse og holder vagt (Episode 2). Der er deres samtale efter mødet hos Jedi-rådet, hvor Anakin tildeles en plads i rådet, men ikke titlen som Jedi-ridder (Episode 3). Der er deres mange små samtaler om vigtigheden af visse Jedi-regler og vigtigheden af at passe godt på sit lyssværd.

    Hmm, synes ikke umiddelbart at de er særlig dybe...

    Thomas Fenger27-10-16 18:31

  • ★★0

    BN, jeg har ingen problemer med, at han er teenager. Jeg har problemer med at sammenkoble hans karaktertræk fra barn til teenager, da han aldrig rigtigt bliver defineret - han ER bare. Og da det netop er hele meningen med trilogien, synes jeg korthuset ramler sammen.

    For mig at se lyder det som om du forventede dybdepsykologi fra et eskapistisk rum-eventyr, trods den enkelhed og overfladiskhed i persontegning og general problematik, der typisk knytter sig til den slags fortællinger. ........... Siden hvornår har det været "hele meningen med trilogien" at 'DEFINERE' Anakin Skywalker; at "sammenkoble hans karaktertræk fra barn til teenager"??!

    Et eventyr som Star Wars kan i bedste fald indeholde enkelte elementer, der klinger ægte på et følelsesmæssigt eller menneskeligt plan. Derudover kan man ikke forvente realisme med hensyn til diverse karakterers udvikling. Tag blot den originale Star Wars-trilogi: Ser vi nogen indre konflikt i Han Solo, da han vælger at smutte med betalingen for flyveturen, trods Lukes anmodning til ham om at blive og hjælpe? Nej, Han Solo dukker bare op og er derefter (i både resten af Episode 4 og resten af trilogien) interesseret i at kæmpe på oprørernes side mod imperiet. I begyndelsen ER han bare en uafhængig, selvisk sjæl. Senere ER han blot den gode "soldat".

    Hvad angår Anakins udvikling henimod den morderiske Darth Vader, finder jeg det interessant - set på baggrund af at Anakin jo oplæres til at bruge våben/vold - at Yoda i "The Empire Strikes Back" erkender: "Anger, fear, aggression; the dark side of the Force are they. Easily they flow, quick to join you in a fight."

    "Quick to join you in a fight", siger han om egenskaben AGGRESSION. Ergo vedgår han, at der vitterligt er kort vej fra Kraftens lyse side (fra godhed) til dens mørke side (ondskab). Dette stemmer også med hvor lidt den onde kejser konstaterede, at der skulle til for at Luke ville falde til den mørke side:

    "I can feel your anger. I am defenceless. Take your weapon. Strike me down with all of your hatred and your journey towards the dark side will be complete!" 

    Der skulle med andre ord ikke meget til. Star Wars opererer generelt med, at det er de SIMPLE ting, der skaber forandringen eller gør forskellen. Han Solo er allerede fra starten af en god mand med hjertet på rette sted - hans tilfredshed ved at lave penge (ved smugleri) bunder ikke så dybt, når det kommer til stykket. Alt hvad der skal til for at han gør det rette, er at han kommer i selskab med vore andre helte, Luke, Obi-Wan og Leia. Og i resten af trilogien er hans hovedmotivation venskabet med Luke og forelskelsen i Leia.

    Og hvad med den godmodige, renhjertede Luke? Han HAR allerede udrejse/eventyrlyst, før Obi-Wan tager ham med sig. Det er ikke som sådan et spørgsmål OM han skal tage afsted, men snarere HVORNÅR. Han ER allerede (det han skal være for at være vores helt). Onklen og tantens død er blot yderlige grunde til at tage afsted - de var det eneste der holdt ham tilbage, fordi han var under deres forældremyndighed.

    Først i Episode 2 og 3 oplever vi et modsætningsfyldt menneske, i skikkelse af den VOKSNE Anakin. Hvorfor? Fordi det ikke er som BARN at man oplever komplicerede problemer og følelser. For et barn er tingene enkle, indtil det bliver ældre og klogere på verden og tilværelsen - så bliver tingene komplicerede. Et barn er som et blankt stykke papir. Det er under udvikling og præges under opvæksten af miljø, venner, familie og begivenheder. Børn i alderen 0-9 år er (for det meste) søde og godmodige og har et vist præg af uskyld og naivitet over sig. De kan også virke gammelkloge. Heri adskiller Anakin sig ikke fra andre børn. ... Anakins karaktertræk i Episode 1 er derfor let at definere: Han er teknisk dygtig, kvik, nysgerrig, videbegærlig, kærlig, hjælpsom m.m. Hans verden er lille og ukompliceret, så hvordan skulle vi kunne forvente, at de negative karaktertræk vi ser ham med 10 år senere og under helt andre omstændigheder, er til stede allerede i Episode 1?

    Anakins trods (og dertil hørende tendens til at sætte spørgsmålstegn ved tingene) ses dog allerede i scenen fra Episode 1, hvor Jedi-rådet tester ham og han siger til Yoda: "What has that got to do with anything?"

    Ja, den negative udvikling sker først da han - efter eget ønske - tages ud af sine vante omgivelser og væk fra sin mor. Det er først på det tidspunkt udviklingen henimod teenage-Anakin så småt begynder.

    BN27-10-16 20:26

  • ★★★★★2

    BN - mine forventninger var bestemt alt for høje til de film. Ingen tvivl om det. Men jeg forventede nu ingen dybdegående psykologisk afklaring omkring Anakin, men måske har jeg misforstået filmene altogether. Hvem ved? Sådan som jeg har forstået prequel-trilogien, handler den hovedsageligt om Anakins fald til den mørke side, og George Lucas forsøger at gøre meget ud af, at vi skal kunne forstå dette fald. Det fungerer bare ikke for mig. Der er nogle karaktertræk, der ikke stemmer overens med det som jeg først blev præsenteret for som førnævnt. Jeg forstår ikke hvorfor han bliver så ondskabsfuld, irriterende og arrogant fordi det bliver aldrig forklaret. Vi springer fra en glad unge i Episode I til en røvbanan i Episode II. Og siden udviklingen er en klokkeklar vigtig del af fortællingen, falder lortet sammen for mit vedkommende.

    Naturligvis kan vi sammenligne med den originale trilogi, men her var hensigten en helt anden. Her følger vi den eventyrlystne Luke, der IKKE falder til den mørke side. Derfor har vi ikke brug for yderligere forklaring eller uddybning af hans karakter, for den udvikler sig kun i kraft med hans træning. Hans karaktertræk ændrer sig ikke, og han er forholdsvis nem at identificere sig med, da han nærmest er et symbol på det indre barn, de fleste har i os.

    Desuden kan jeg blot endnu engang sige - jeg forventer ikke realisme i fortællingen (selvom meget af dit forsvar bygger på, at det jo også foregår sådan i den virkelige verden). Det har vi allerede været inde på. Det rager mig. Troværdighed derimod...

    David Lund27-10-16 20:46

  • ★★1

    OT?

    Med tanke på hvordan denne tråd har udviklet sig... We're going to OverTime! ;)

    Michael Andersen27-10-16 20:58

  • ★★★★★★0

    Er der nogen der ved om Tatooine kun er en ørkenplanet, eller det bare er der hvor vi lige ser filmene udspille sig?

    davenport27-10-16 20:59

  • ★★★★★★1

    Det' en ørkenplanet.

    Zero Cool27-10-16 21:02

  • ★★0

    BN - mine forventninger var bestemt alt for høje til de film. Ingen tvivl om det. Men jeg forventede nu ingen dybdegående psykologisk afklaring omkring Anakin, men måske har jeg misforstået filmene altogether. Hvem ved? Sådan som jeg har forstået prequel-trilogien, handler den hovedsageligt om Anakins fald til den mørke side, og George Lucas forsøger at gøre meget ud af, at vi skal kunne forstå dette fald. Det fungerer bare ikke for mig. Der er nogle karaktertræk, der ikke stemmer overens med det som jeg først blev præsenteret for som førnævnt. Jeg forstår ikke hvorfor han bliver så ondskabsfuld, irriterende og arrogant fordi det bliver aldrig forklaret. Vi springer fra en glad unge i Episode I til en røvbanan i Episode II. Og siden udviklingen er en klokkeklar vigtig del af fortællingen, falder lortet sammen for mit vedkommende.

    Naturligvis kan vi sammenligne med den originale trilogi, men her var hensigten en helt anden. Her følger vi den eventyrlystne Luke, der IKKE falder til den mørke side. Derfor har vi ikke brug for yderligere forklaring eller uddybning af hans karakter, for den udvikler sig kun i kraft med hans træning. Hans karaktertræk ændrer sig ikke, og han er forholdsvis nem at identificere sig med, da han nærmest er et symbol på det indre barn, de fleste har i os.

    Desuden kan jeg blot endnu engang sige - jeg forventer ikke realisme i fortællingen (selvom meget af dit forsvar bygger på, at det jo også foregår sådan i den virkelige verden). Det har vi allerede været inde på. Det rager mig. Troværdighed derimod...

    Vel talt, David...synes heller ikke det står klart hvorfor/hvordan Anakin går fra at være på én måde i I til at være det du beskriver i II...er med på at der er 10 år imellem, men igen: Præmissen for PT var vel netop at forklare og forstå Anakins 'deroute' til den mørke side...men synes ikke det forklares tydeligt hvad der er sket mellem I og II, der gør at Anakins personlighed pludselig er så forskellig fra TPM til AOTC...han savner sin mor, bevares- men derudover? 

    Thomas Fenger27-10-16 21:02

  • ★★★★★2

    Jeg savner også min mor. Er umiddelbart ikke en røvbanan.

    David Lund27-10-16 21:04

  • ★★★★★★1

    Jeg savner også min mor. Er umiddelbart ikke en røvbanan.

    Det er kun fordi, du ikke har et lyssværd!

    Zero Cool27-10-16 21:12

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen