Trailer: Første trailer ude til "Erna i krig" med Trine Dyrholm

Den danske skuespillerinde står over for Ulrich Thomsen og Anders W. Berthelsen i den kommende 1. verdenskrigsfilm.

Trine Dyrholm ("Dronningen") kan med rette kaldes én af dansk film allerstørste skuespillerinder gennem tiderne. Og hun aldrig været bleg for at vælge specielle roller - og dét er hovedrollen i "Erna i krig".   

Filmen tager del i den aktuelle fortælling om Sønderjyllands genforening. For mens verdenskrigen raser ude i Europa, passer Erna sit lille landsted og sin enfoldige søn, Kalle (Sylvester Byder), hjemme i Bramstrup. Men i 1918 har krigen slidt hårdt på den preussiske hær, og kejseren indkalder rub og stub af våbenføre mænd og unge drenge til krigstjeneste. Heriblandt dansktalende sønderjyder. 

Selvom Kalle har lægens ord for at være for dum til at gå i krig, så tropper den lokale landbetjent Meier (Ulrich Thomsen) en dag op med en flok håndlangere og inddrager Kalle til de tyske styrker. Erna har dog ikke i sinde ikke at passe på sin søn. Hun bytter identitet med en deserteret soldat, klipper håret og lader sig indrullere i regiment 86 som "Menig Julius Rasmussen". Kan Kejseren bruge én som Kalle, kan han også bruge Erna. 

Filmens manuskript af Bo Hr. Hansen ("Journal 64") og Henrik Ruben Genz ("Gud taler ud") er baseret på Erling Jepsens populære og underfundige roman med samme titel. Henrik Ruben Genz har to gange tidligere omsat Jepsens romaner til film i 2007 ("Frygtelig lykkelig") og i 2012 ("Undskyld jeg forstyrrer"). Sammen bringer de nu publikum tilbage til den sønderjyske historie og til den egn, hvor de begge voksede op.

Henrik Ruben Genz var senest filmaktuel i 2017 med "Gud taler ud", som også blev til i samarbejde med Bo Hr. Hansen. "Erna i krig" er optaget i Belgien, Estland og Danmark 

"Erna i krig" får premiere i de danske biografer den 29. oktober.

Kommentarer

Første trailer ude til "Erna i krig" med Trine Dyrholm

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen